Igazgyöngy a Káli-medencében

Finom ételek, jó borok, különleges vendégek és este nagy buli vár Téged június 27-én a Káli medencében. A 3 legjobb étterem és a 10 kitűnő borászat pedig csak ráadás.

Köveskált sokan ismerik fantasztikus éttermeiről, különlegesen jó borászatairól, és arról, hogy a minőségnek és a vendéglátásnak egy olyan színvonalát képviselik egy négyzetkilométerre vetítve, ami az egész országban páratlan.

Június végén helyi összefogással most másodszor rendezik meg a Kálibulit, amikor a helyi vendéglátók, környékbeli termelők és vendégborászatok bemutatkoznak régi rajongóknak és új érdeklődőknek különleges menüsorokkal és szép tételekkel, amiket végig lehet kóstolni élőzene mellett.

Nemcsak enni és inni lehet a Kálibulin, hanem érdekes előadásokat is hallgatni. A gasztroszekciót Mautner Zsófi és Herceg Ági, valamint a nagy borászgenerációk fiatal tagjai, Laposa Bence, Kovács Tamás és Istvándy Gergő képviseli. Másként mesél a történelemről Praznovszky Mihály és Katona Csaba, Konrád György és Szelényi Iván pedig arról beszélget Baló Györggyel, hogy mi lenne, ha ma írnák meg az Értelmiség útja az osztályhatalomhoz című híres könyvüket. Itt lesz még Varró Dani, Závada Pál, Radnóti Sándor, Makk Károly és még sokan mások. A programok délelőtt kezdődnek, a gyerekeknek bodzaszörppartival és traktorra mászással, a felnőtteknek előadásokkal, valamint bor- és gourmetkóstolókkal. Az éttermek speciális 3 fogásos degusztációs menüvel készülnek.

A kóstolójegyet vásárlók kipróbálhatják mindhárom étterem kínálatát és a borászatok legszebb tételeit. Aki pedig még tud mozogni, azt várja este a koncert a Káli Kapocs udvarán Mindszentkállán, ahol Little G. Weevil, aztán a Budapest Bár és vendége, Bangó Margit garantálja a hatalmas hangulatot.

A Kálibuli viszont szeretne kicsit többet is adni vendégeinek, mint a finom ételek és jó borok. Az előadók között lesz Bojár Gábor, aki az üzleti etikáról, Lakatos Zsófi a CSR (társadalmi felelősségvállalás) egyéni lehetőségeiről beszél majd, L. Ritók Nóra, az Igazgyöngy alapítvány és a nyomorszéle blog képviseletében pedig arról tart előadást, hogy milyen körülmények között élnek azok, akik nem a Káli-medencébe járnak ebédelni, és mit tehetnek az utóbbiak azért, hogy előbbiek több lehetőséget kapjanak egy teljesebb életre.

Menü:

Káli Art Inn 
Epervelő túrógombóccalBárányraguval/spenóttal töltött házi tesztaMandulás csupacsokifagylaltKővirágFűszerkrémleves kecskesajttalRosé kacsamell zöldborsós-cukkinis házi nudliRizspuding eperrel és sós karamellelMi A Kő 
Hideg libamáj sárgabarackchutneynKovászolt nyári töltöttkáposztaTúrósmarni

További részletek: kalibuli.hu

Címlapról ajánljuk

További cikkek