Hőségriadó - főzni lehet az aszfalton

Hiába nem vagy egy elhivatott környezetvédő aktivista, ettől a videótól neked is eláll majd a  szavad!

Tudjuk, hogy hol fekszik Asunción városa? Ez bizony Paraguay fővárosa. És azt tudjuk, hogy ez a világ egyik legforróbb tájéka? És azt, hogy mi magunk tettük azzá? Az elmúlt ötven évben Paraguay őserdejének nyolcvan százalékát elpusztították. Kevesebb fa egyenlő nagyobb hőség, de úgy tűnik, ez sajnos senkit sem foglalkoztat.

Amikor egy séf egy komplett menüsort elkészít az aszfalton, mert akkora a hőség, hogy sütni lehet a földön, bizony nem kérdőjelezhetjük meg többé a globális felmelegedés tényét. És a helyzet napról-napra rosszabb lesz.

(via UPWORTHY)

Hozzászólások (3)

witch

Igen, en is a "vaskalaposak" koze tartozom, mert mi a magyarazat arra, hogy valamelyik Sarkon, ahogy olvad el a ho meg a jeg, palmafa maradvanyokat talaltak? Mindig is volt idojaras a foldon es raadasul szelsoseges, ezzel nem azt akarom mondani, hogy az emberek tevekenysege nem befolyasolja, de igen, sot nagymertekben. Viszont megis csak a toredeke annak a termeszetes folyamatnak, ami nelkulunk is megtortenne. Viccesre forditva a szot, a lanykamnak mondtam, hogy amikor iskolas voltam harom milliard ember volt a foldon, most meg tobb mint a duplaja van, szerintem mi, emberek melegitjuk fel a foldet a testunkkel. :o)

Törölt felhasználó

Jó neked

witch

Ignorance is bliss. :o)

Törölt felhasználó

Witch, teljesen igazad van :D Egyébként meg valóban állandóan változott a Föld egyes tájainak (amik ugye maguk is vándorolnak) az éghajlata. Most miattunk változik, ez van. Az nem azt jelenti, hogy rosszabb lesz, csak más. Az, hogy ez bizonyos fajoknak nem kedvez (pl. köztük az embernek), juttassa eszünkbe a korábbi kihalási rátákat. Ett?l persze még oda kéne figyelni a környezetünkre. De ez az asuncióni aszfaltf?zés maximum vicces :)

witch

Sajnos a kornyezetunket legjobban befolyasolo dolog, milliardos olaj tulajdonosok kezeben van. Ha otven evvel ezelott atlalltunk volna az elektromos autos kozlekedesre, talan nem itt tartanank. Mihelyt milliardos leszek, ezen fogok dolgozni! :o)

Törölt felhasználó

Figyi, szerintem ha bármelyikünk milliárdos lesz, már semmin sem akar majd _dolgozni_ ... :D

witch

Ja, igen! :o)

Törölt felhasználó

Az ?slakosok sziklán sütöttek, akkor még nem volt sem tefál, sem aszfalt :D de forróság már akkor is volt... :D Egyébként az aszfalt csak úgy szívja magába a h?t, ezért érezhet? jobban a meleg lakott területeken, este meg ahogy kicsapja magából a meleg párát, fulladni lehet.

witch

Igen-igen, az epuletek meg az aszfalt sokkal jobban tartja a meleget, foleg a nagyvarosokban. A kulteruleteken sokkal alacsonyabb a homerseklet.

Címlapról ajánljuk

További cikkek