Hétvégi menü – szezonális alapanyagok

Nem csak anyagilag előnyösek az épp termő zöldségek/gyümölcsök – sokkal frissebbek és ízletesebbek is.

A május az egyik kedvenc hónapom az évben, hiszen ilyenkor már érik az eper, a cseresznye, virágba borulnak a bodza bokrok, és könnyedén hozzájuthatunk a csicsókához és a rebarbarához is. A télen megunt köreteket és egytálételeket végre felváltják az újak: jöhetnek a friss saláták például édesköményből vagy cikóriából, köretként itt van végre a petrezselymes újburgonya, és helyet kap asztalunkon a spárga is – akár párolva, akár rizottóban készítve tökéletes tavaszi fogás lehet.

Ezért azt tanácsoljuk mindenkinek, aki teheti, hogy bátran vesse magát hétvégén a piaci kofák közé, és rakja meg kosarát minél több friss, üde, roppanós, mesés színű terméssel.

Szombat

Nyári zöld gazpacho recept
Mézes-mustáros csicsókafőzelék recept
Céklatorta csokival recept

Vasárnap

Tárkonyos salátaleves recept
Zöldfűszeres borjúborda spárgarizottóval recept
Almás pite Selectfood módra recept

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Induljon a bejgli-szezon! – 9 hely, ha idén rendelnéd a...

Bejgli nélkül nincs karácsony, és bár tudom, hogy a sokféle bejgli vallás azon a közös alapon nyugszik, hogy a legjobb a házi, megértem azokat is, akik nem tudnak, vagy nem akarnak még sütéssel is bajlódni az ünnepek előtt/alatt. A rendelés viszont sokszor hazárdjáték, ezért most mutatunk kilenc helyet, akik szentestére az asztalokra varázsolják a tökéletes minőségű bejglit, és nektek rá sem kell néznetek a sodrófára.

Kormos Lili

További cikkek

Ezért nem ajánlott télen 8 és 10 óra között szellőztetni...

Télen mindannyian szeretnénk friss levegőt a lakásba engedni anélkül, hogy közben a meleget is kiengednénk. Nem mindegy azonban, mikor nyitjuk ki az ablakot: a rosszul időzített szellőztetés többet árthat, mint használ. Mutatjuk, mikor érdemes télen ablakot tárni, hogy a levegő is felfrissüljön, és a fűtésszámla se szaladjon meg.

Top Receptek

Szatmári töltött káposzta

Anyukám féle, és olyan izgalmas, hogy még egy megyén belül is mennyire eltérő az a bizonyos töltött káposzta. Míg a szabolcsiak előszeretettel tesznek bele füstölt húsokat is, addig ...