Hétvégi menü – szezonális alapanyagok

Nem csak anyagilag előnyösek az épp termő zöldségek/gyümölcsök – sokkal frissebbek és ízletesebbek is.

A május az egyik kedvenc hónapom az évben, hiszen ilyenkor már érik az eper, a cseresznye, virágba borulnak a bodza bokrok, és könnyedén hozzájuthatunk a csicsókához és a rebarbarához is. A télen megunt köreteket és egytálételeket végre felváltják az újak: jöhetnek a friss saláták például édesköményből vagy cikóriából, köretként itt van végre a petrezselymes újburgonya, és helyet kap asztalunkon a spárga is – akár párolva, akár rizottóban készítve tökéletes tavaszi fogás lehet.

Ezért azt tanácsoljuk mindenkinek, aki teheti, hogy bátran vesse magát hétvégén a piaci kofák közé, és rakja meg kosarát minél több friss, üde, roppanós, mesés színű terméssel.

Szombat

Nyári zöld gazpacho recept
Mézes-mustáros csicsókafőzelék recept
Céklatorta csokival recept

Vasárnap

Tárkonyos salátaleves recept
Zöldfűszeres borjúborda spárgarizottóval recept
Almás pite Selectfood módra recept

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.