A hét szakácsa: Tmea

E heti kiemelt szakácsunk: Tímea. Kedvenc alapanyaga a padlizsán, minden újdonság felkelti az érdeklődését, de alapjáraton a hagyományos ételeket szereti. Ismerjétek meg!

Hat éve vagyok fent szakácsként ezen az oldalon - ötleteket merítek innen, amiket a munkámban és otthon is tudok kamatoztatni, hiszen jelenleg egy cukrászdában dolgozom. Nagyon szeretek sütni, szerencsésnek mondhatom magam, hogy a hobbim egyben a munkám is.

Tmea szakács

Kb. 10-12 éves koromban kezdett el vonzani a konyha világa. Azóta hosszabb-rövidebb kihagyásokkal ugyan, de főzök. És szeretem. Nagyon.

Ezeket olvastad már?

A nagymamámtól nagyon sokat tanultam. Akkor annyira nem élveztem, mert nyaggatásként éltem meg, de ma már hálás vagyok neki azért, hogy igyekezett rám hagyományozni a tudását. Ő egész életében ugyanazt a 10-15 fajta ételt főzte, ezek között voltak megunhatatlan kedvenceim, melyek azok is maradtak a mai napig: grízes tészta, sült kacsa knédlivel és párolt lila káposztával, kapros-túrós lepény, valamint a mindig tuti befutó linzerkarika és krumplis linzer, a fokhagymás sült oldalasról nem is beszélve! A befőzést is tőle tanultam meg.

Ezeket olvastad már?

Anyukám viszont nagyon unta ezeket az ételeket és folyamatosan kísérletezett, s kísérletezik még ma is. Voltak neki is olyan próbálkozásai, amelyek aztán megvetették lábukat az én konyhámban is. Ilyen a berni göngyölt hús, a zabpelyhes-almás süti, a kefires lángos, a krumplis bejgli és a kefires süti. Én valahol kettejük közt járok félúton. Fontosnak tartom a hagyományőrzést, hogy fent maradjanak a hétköznapi igazi magyar ételek a köztudatban, és igyekszem a gyerekeimnek is átadni ezen ízek szeretetét.

Krémes gyümölcsleves recept

Megtartom azokat a recepteket, amelyek még a nagymamámról maradtak rám, kiegészítve azokkal, amelyek megtetszettek anyám folytonos kísérletezéseiből. A két konyha remekeit próbálom meg ötvözni a több mint 20 éves vendéglátós pályafutásom alatt begyűjtött nagy kedvenceimmel - mint például a gyümölcslevesek, csirkemájas rizottó, saláták - , valamint a saját gasztronómiai ízlésvilágommal, ami elég erőteljesen a mediterrán konyha felé húz. Fontosnak tartom még a természetes alapanyagok használatát és a természetes ízek megőrzését.

Ezeket olvastad már?

Sokat tanultam a Nosaltyn publikáló hölgyektől-uraktól, amiért hálás vagyok nekik. Nagyon sokat segít a hétköznapok változatossá tételében ez a sok remek recept, ami itt található, és rengeteg időt, energiát és pénzt takarít meg az, hogy ezek többnyire megbízható, kipróbált, jól bevált receptek!Klasszikus nő vagyok, klasszikus értékrenddel és klasszikus ízlésvilággal...nem rajongok túlzottan a modern konyháért és a különféle újabbnál újabb diétákért, viszont nagyon tudok örülni minden új íznek...főleg padlizsán kategóriában, ami bár nem klasszikusan magyar, de soha nem tudom megunni...

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek