A hét szakácsa: Scarlett69

E heti kiemelt szakácsunk Scarlett69, alias Emese egy hirtelen jött életmódválás alkalmával jött rá, hogy korábban étkezése nem is volt annyira sokoldalú, amennyire gondolta.

Nagyon meglepődtem, de annál jobban megörültem a felkérésnek! Én is, mint annyian már gyerekkoromban kezdtem el kóstolgatni a sütés-főzés örömeit. Sajnos, Édesanyám korán meghalt, így leginkább Nagymamámtól és Nagybátyámtól tanultam meg főzni. Sajnos már ők sem élnek, de biztosan látják, hogy megtiszteltetek a "hét szakácsa" címmel.

scarlett69 szakács

A rólam készült fotó külön története: a szülinapomon készült, a tortát a FIAM készítette kókuszlisztes piskótából, a Párom pedig a "segédje" volt. Nagyon finom torta lett! Köszönöm nekik ismét!

Ezeket olvastad már?

Aztán 2 éve szinte el kellett felejtenem az addig tanultakat, mert páromnak gluténmentes diétát javasoltak. Így újabb és újabb kihívásokkal állok szemben, mégis úgy gondolom, hogy diétásan is elkészíthető minden.

Ezeket olvastad már?

Sőt! A búzalisztes időkben azt hittem, hogy változatosan étkezünk, de nem így volt! Azóta megismerkedtem a köles, a hajdina, a zabpehely, a maglisztek ízével, amiket azelőtt sohasem használtam. Elképedve láttam, hogy mi mindent meg lehet ezekből csinálni, a sütőtökös zabpehelyfasírttól a tortákon át a mézeskalácsig. Arra nincs időm és energiám, hogy naponta kétfélét főzzek, így mindannyian diétázunk, csak a kenyeret sütjük külön.

Ezeket olvastad már?

A párom nem édesszájú, de külön elismerés, amikor "betöm" egy muffint, és megjegyzi: "Ilyet máskor is süthetsz".

...és egy szomorú hír kapcsán, amelyet múlt héten tudtunk meg, Scarlett megkért minket, itt az Ő cikke végén emlékezzünk meg egy szakácstársunkról. Gasztropajtiról van szó, aki december 15-én hajnalban itt hagyta a földi rögöt, és mostantól az angyalokkal főz.

Egy kis írás Tőle, magáról: "Nyugdíjas órás, képalkotó, amatőr gasztronómus, hobbiszakács, stb. Nem ennek születtem, de így alakult. Súlyos betegségem miatt néhány éve rengeteg szabadidőt kaptam a sorstól. Volt, amit elvett cserébe, de nem haragszom érte. Remélem, továbbra is jó viszonyban maradunk! Ha már így alakult, igyekszem ezt az állapotot minél tartalmasabban kihasználni. Ezért kezdtem az átlagnál többet foglalkozni a gasztronómiával, magam szórakoztatására, és esetleg mások hasznára."

Ezeket olvastad már?

Több receptért Gasztropajtitól kattints ide!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Társasházi pályázat három egyszerű lépésben

Május 31-ig küldhetitek el ötleteiteket az OTP Bank Társasházi Pályázatára. A határidő közeleg, de megéri sietni, hiszen 15 társasházi közösség nyerhet összesen 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek