Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

A hét szakácsa: Scarlett69

E heti kiemelt szakácsunk Scarlett69, alias Emese egy hirtelen jött életmódválás alkalmával jött rá, hogy korábban étkezése nem is volt annyira sokoldalú, amennyire gondolta.

Nagyon meglepődtem, de annál jobban megörültem a felkérésnek! Én is, mint annyian már gyerekkoromban kezdtem el kóstolgatni a sütés-főzés örömeit. Sajnos, Édesanyám korán meghalt, így leginkább Nagymamámtól és Nagybátyámtól tanultam meg főzni. Sajnos már ők sem élnek, de biztosan látják, hogy megtiszteltetek a „hét szakácsa” címmel.

A rólam készült fotó külön története: a szülinapomon készült, a tortát a FIAM készítette kókuszlisztes piskótából, a Párom pedig a „segédje” volt. Nagyon finom torta lett! Köszönöm nekik ismét!

Reggelire is ehető finomságok Scarlett konyhájából

Aztán 2 éve szinte el kellett felejtenem az addig tanultakat, mert páromnak gluténmentes diétát javasoltak. Így újabb és újabb kihívásokkal állok szemben, mégis úgy gondolom, hogy diétásan is elkészíthető minden.

Ebédelj Emesével

Sőt! A búzalisztes időkben azt hittem, hogy változatosan étkezünk, de nem így volt! Azóta megismerkedtem a köles, a hajdina, a zabpehely, a maglisztek ízével, amiket azelőtt sohasem használtam. Elképedve láttam, hogy mi mindent meg lehet ezekből csinálni, a sütőtökös zabpehelyfasírttól a tortákon át a mézeskalácsig. Arra nincs időm és energiám, hogy naponta kétfélét főzzek, így mindannyian diétázunk, csak a kenyeret sütjük külön.

Karácsonyi hangulatban Emesével

A párom nem édesszájú, de külön elismerés, amikor „betöm” egy muffint, és megjegyzi: „Ilyet máskor is süthetsz”.

...és egy szomorú hír kapcsán, amelyet múlt héten tudtunk meg, Scarlett megkért minket, itt az Ő cikke végén emlékezzünk meg egy szakácstársunkról. Gasztropajtiról van szó, aki december 15-én hajnalban itt hagyta a földi rögöt, és mostantól az angyalokkal főz.

Egy kis írás Tőle, magáról: „Nyugdíjas órás, képalkotó, amatőr gasztronómus, hobbiszakács, stb. Nem ennek születtem, de így alakult. Súlyos betegségem miatt néhány éve rengeteg szabadidőt kaptam a sorstól. Volt, amit elvett cserébe, de nem haragszom érte. Remélem, továbbra is jó viszonyban maradunk! Ha már így alakult, igyekszem ezt az állapotot minél tartalmasabban kihasználni. Ezért kezdtem az átlagnál többet foglalkozni a gasztronómiával, magam szórakoztatására, és esetleg mások hasznára.”

Nézd meg Gasztropajti receptjeit!

Több receptért Gasztropajtitól kattints ide!

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!