A hét szakácsa: sanila

Eheti kiemelt szakácsunk: sanila, alias Mariann imádja ezt az időszakot, mivel az eltevés a szakterülete. Hidegtálak terén is gyakorlott, nézzétek ezt az aszpikos csodát!

Nagyon megörültem a felkérésnek, először nem hittem el...18 éves korom óta főzök, sütök. Először szakácskönyvből kezdtem, majd rájöttem, hogy ha magam variálom sokkal jobb, idővel kialakult mit hogyan kell csinálni.

sanila szakács

Mostanra elmondhatom magamról " nincs előttem lehetetlen :D " Alapjáraton a főzés nem a kedvenc tevékenységem, de mivel nagyon szeretjük az új ízeket és a különleges ételeket, ezért mindig találok valamit ami rávesz. Szeretjük nagyon a görög konyhát és persze más nemzet ételeit is. Szívesen kipróbáljuk, ha valamilyen új recepttel bővül a gyűjteményem.. A sütés, savanyítás, fűszerek készítése közelebb áll hozzám.

Ezeket olvastad már?

Szívesen készítek hidegtálakat alkalmakra, ezzel pár éve első díjat is nyertem egy versenyen amikor felkértek, hogy képviseljem a felkérőimet.

Aszpikos tormás sonkatekercs recept

Otthon voltam Gyesen, ezért sok időm volt foglalkozni a sütéssel, főzéssel és a boszorkánykonyhám üzemeltetésével. Szívesen készítek kihívásnak tűnő süteményeket, tortákat, szörpöket, mézeket, a gyerekeknek mindig van valami különleges kérése ami mindig feladja az újabb házi feladatot.

Ezeket olvastad már?

Bár sajnos mostanra már elég kevés időm van, de mindig szakítok rá időt. Nagyon szeretem a Nosalty-t szívesen olvasom, és osztom meg én is a receptjeim, mert mindig tanul valami újat az ember.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Társasházi pályázat három egyszerű lépésben

Május 31-ig küldhetitek el ötleteiteket az OTP Bank Társasházi Pályázatára. A határidő közeleg, de megéri sietni, hiszen 15 társasházi közösség nyerhet összesen 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk