A hét szakácsa: Margó48

Margó több, mint 40 éve süt-főz, hozzánk két éve csatlakozott mint szakács. Sok laktóz- és cukormentes receptjével segít az erre rászorulóknak.

Kislánykoromban is segítettem édesanyámnak a főzésben. Aztán nyolcadik osztályos koromban egyedül készítettem el egy süteményeskönyv segítségével a zserbót, amivel meglepetést szereztem a szüleimnek.

Margó48 szakács

Később a férjemnek és a gyermekeimnek főztem és sütöttem, és ez még most is minden hétvégén így van. Sajnos közben cukorbetegség és laktózérzékenység is kiderült a családban, ezért próbálok hol ennek, hol annak megfelelni.

Ezeket olvastad már?

Persze mondják, hogy az eredeti a legfinomabb, de a tej nélkülit vagy a rizstejjel elkészítettet is nagyon szeretik. Az édesítőszert nem akarják, ezért használom legtöbbször a gyümölcscukrot.

Ezeket olvastad már?

Próbálom az egészséges életmódot elsajátítani, ellesni másoktól, ami nekem is szimpatikus, és megeszi a családom. A fenti bemutatkozó képemen látható marcipános tortát is én sütöttem, és a menyem díszítette.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek