A hét szakácsa: Marcsisef

Eheti kiemelt szakácsunk Marcsi, aki második férje mellett szerette meg a főzést, és akivel szívesen osztja meg az ételek elkészítésének csínját-bínját.

Váratlanul, ugyanakkor kellemes meglepetésként ért a felkérés, miszerint a NoSalty engem jelölt a hét szakácsának.

Marcsisef

Valóban meglepett a felkérés, hiszen a receptjeimet nem azért küldtem be, mert babérokra vágytam - elsősorban azoknak szerettem volna segíteni, akik még csak most ismerkednek a főzés tudományával, de természetesen a már rutinos háziasszonyoknak is örömmel mutatom meg az általam készített ételeket.

Rizsmorzsa feketeribizlivel recept

Kislány koromban édesanyám nem tartotta fontosnak, hogy megtanítsa a főzés fortélyait egyetlen lányának, így aztán elég ritkán invitált be a konyhába. Elég fiatalon mentem férjhez, de ez sem hozta meg a várva várt sikert a főzés területén. Sajnos anyósom úgy gondolta, hogy nincs helyem a konyhájában, hiszen én ott csak bajt csinálnék.

A fakanállal való nagy szerelem akkor lobbant lángra, amikor az élet összehozott jelenlegi férjemmel, aki nemcsak szereti a finom ételeket, de el is tudja készíteni őket. Már a kezdet kezdetén megegyeztünk a párommal abban, hogy őszintén elmondja véleményét az általam főzött fogásokról. Sok-sok dicséret, biztatás, ösztönzés következményeképp jutottam el arra a szintre, ahol ma tartok.

Ezeket olvastad már?

Természetesen előfordult az is, hogy olyan ételt tettem az asztalra, amelyet egy újságban talált recept alapján készítettem el, ennek pedig nem egyszer az lett a következménye, hogy a párom megkért, hogy „drágám, ilyet soha többé ne főzzél.”

Kapcsolatom a NoSalty-val úgy indult, hogy egy felnőttképzés keretében számítógép-ismeretet és szoftverhasználatot kellett tanulnom, és vizsgát is kellett tennem belőle. Ez a dolog oly messze állt tőlem, mint bocitól a brácsa. Az elsajátított tudást úgy szerettem volna fejleszteni, megtartani, hogy elkezdtem a receptjeimet gépre vinni, amiben a férjem teljes mértékben támogatott. Az elkészült ételeket lefotóztam, majd a fotókat a már korábban begépelt receptek mellé csatoltam, és feltöltöttem a NoSalty-ra.

Nálunk sokféle jó nyersanyagból készült étel kerül az asztalra, legyen az marha, szárnyas, vad, hal, sertés és sok-sok zöldség, ezt pedig a receptjeim is híven tükrözik. Szeretek a konyhában sürögni-forogni, és ha az időjárás engedi, a kerti bográcsozást, tárcsázást, grillezést sem vetem meg.

Nagy öröm számomra, ha vendégeim elismerik fáradozásaimat, de még jobb, amikor a lányaim, vejeim és az unokáim néma falatozás után elpilledve közlik: ez ismét remek volt! Kedvenc ételeimet felsorolni nem tudom, megtaláljátok őket a receptjeim között.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Őszi feltöltődés a büki termálvíz erejével

Az ősz az év gyönyörű időszaka arra, hogy élvezd a természet változó színeit, a napsütést és a már hűvös szellő simogatását. Ezekben a hónapokban érdemes felkészíteni a szervezetedet a téli hónapokra, hogy ne döntsenek le a betegségek.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Négycsillagos disznóság – vigyázat, nagyon éhes leszel!

A disznóvágás sokak fejében – különösen a mai városi ember számára – egy távoli, elfeledett népszokásként él, amit elsősorban a zord téli hajnalokkal és a kemény fizikai munkával kötünk össze. Ez a felületes asszociáció azonban korántsem adja vissza sem a disznóvágás lényegét, sem azokat a hagyományokat melyek hozzá kapcsolódnak. A disznótor persze alapvetően az élelem feldolgozásáról szólt, de egyben a közösségről, az összetartásról is, hiszen igazi társadalmi esemény volt a korabeli vidéken. A faluban szinte minden háznál tartottak sertést, amelyet gyakorta télen vágtak le és így bespájzoltak a családnak következő időszakra. A disznóvágás bizony kemény munka, de a család minden tagja kivette belőle a részét, így igazi közösségi élmény is volt egyben.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Mátra rejtett kincsei

Budapesttől egy órányira Nógrádban, a Mátra nyugati vonulatában, festői környezetben fedezhetjük fel az egyre izgalmasabb élményt nyújtó Szurdokpüspöki, Tar és Szuha falvakat, vagy ahogyan saját magukat említik, a Mátra Nyugati Kapuját.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A mi Rögös túrónknak tényleg nincsen párja?

Ha röviden kellene válaszolni, a következőt mondanánk: bátran állíthatjuk, hogy valóban egyedülálló élelmiszer. Miért jelenthetjük ki ezt ennyire magabiztosan? Milyen érvekkel támasztható alá a Rögös túró egyedisége? Következzen egy gyors gasztronómiai kalandozás páratlan tejtermékünk világában!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

31 étel, amit idén októberben semmiképp se hagyj ki

Az őszi alapanyagpaletta eléggé kitesz magáért, az átmenet nyárból őszbe, majd őszből télbe tartogat nekünk pár csodás szezonális finomságot: cékla, körte, sütőtök, alma, szilva, batáta, füge, birsalma vár rád, de a sornak nincs vége. Főzz és süss velünk októberben is!