A hét szakácsa: Marcsisef

Eheti kiemelt szakácsunk Marcsi, aki második férje mellett szerette meg a főzést, és akivel szívesen osztja meg az ételek elkészítésének csínját-bínját.

Váratlanul, ugyanakkor kellemes meglepetésként ért a felkérés, miszerint a NoSalty engem jelölt a hét szakácsának.

Marcsisef

Valóban meglepett a felkérés, hiszen a receptjeimet nem azért küldtem be, mert babérokra vágytam - elsősorban azoknak szerettem volna segíteni, akik még csak most ismerkednek a főzés tudományával, de természetesen a már rutinos háziasszonyoknak is örömmel mutatom meg az általam készített ételeket.

Rizsmorzsa feketeribizlivel recept

Kislány koromban édesanyám nem tartotta fontosnak, hogy megtanítsa a főzés fortélyait egyetlen lányának, így aztán elég ritkán invitált be a konyhába. Elég fiatalon mentem férjhez, de ez sem hozta meg a várva várt sikert a főzés területén. Sajnos anyósom úgy gondolta, hogy nincs helyem a konyhájában, hiszen én ott csak bajt csinálnék.

A fakanállal való nagy szerelem akkor lobbant lángra, amikor az élet összehozott jelenlegi férjemmel, aki nemcsak szereti a finom ételeket, de el is tudja készíteni őket. Már a kezdet kezdetén megegyeztünk a párommal abban, hogy őszintén elmondja véleményét az általam főzött fogásokról. Sok-sok dicséret, biztatás, ösztönzés következményeképp jutottam el arra a szintre, ahol ma tartok.

Ezeket olvastad már?

Természetesen előfordult az is, hogy olyan ételt tettem az asztalra, amelyet egy újságban talált recept alapján készítettem el, ennek pedig nem egyszer az lett a következménye, hogy a párom megkért, hogy „drágám, ilyet soha többé ne főzzél.”

Kapcsolatom a NoSalty-val úgy indult, hogy egy felnőttképzés keretében számítógép-ismeretet és szoftverhasználatot kellett tanulnom, és vizsgát is kellett tennem belőle. Ez a dolog oly messze állt tőlem, mint bocitól a brácsa. Az elsajátított tudást úgy szerettem volna fejleszteni, megtartani, hogy elkezdtem a receptjeimet gépre vinni, amiben a férjem teljes mértékben támogatott. Az elkészült ételeket lefotóztam, majd a fotókat a már korábban begépelt receptek mellé csatoltam, és feltöltöttem a NoSalty-ra.

Nálunk sokféle jó nyersanyagból készült étel kerül az asztalra, legyen az marha, szárnyas, vad, hal, sertés és sok-sok zöldség, ezt pedig a receptjeim is híven tükrözik. Szeretek a konyhában sürögni-forogni, és ha az időjárás engedi, a kerti bográcsozást, tárcsázást, grillezést sem vetem meg.

Nagy öröm számomra, ha vendégeim elismerik fáradozásaimat, de még jobb, amikor a lányaim, vejeim és az unokáim néma falatozás után elpilledve közlik: ez ismét remek volt! Kedvenc ételeimet felsorolni nem tudom, megtaláljátok őket a receptjeim között.

Hozzászólások (7)

Müszi

Gratulálok, igazán megérdemled , hogy a hét szakácsa legyél ! Üdvözlettel : Marika

Marcsisef

Kedves Marika! Köszönöm szépen. További szép hetet kívánok! Üdv: Marcsi.

Zsuzsamama56

Gratulálok,és a remek receptjeidet továbbra is várjuk.

Marcsisef

Kedves zsuzsamama! Köszönöm. További jó sütést-f?zést kívánok Neked is. Kellemes hetet kívánva. Üdv: Marcsi

Törölt felhasználó

Gratulálok!!!

Marcsisef

Köszönöm tankaranka666!

koszider

Kedves Marcsi! Kérjük sorra a finom receptjeidet! Üdvözöl: Koszider

Marcsisef

Kedves Koszider! Azon leszek.:) Üdv: Marcsi

helena26

Kedves Marcsi, gratulálok és további jó sütést-f?zést , és várjuk a további receptjeidet! Üdvözlettel,Helena

Marcsisef

Kedves Heléna! Köszönöm szépen. Üdv: Marcsi

witch

Kedves Marcsisef! Gratulalok a Het szakacsa cimhez! En is meg a csaladom is nem egyszer "elpilledt" mar a finomsagoktol, amit a Te receptjeid alapjan keszitettem. Koszonet erte! udv:witch

Marcsisef

Kedves witch! Köszönöm szépen, nagyon kedves vagy. További "elpilledéseket" kívánok Nektek! Üdv: Marcsi

Törölt felhasználó

Gratulálok! Köszönöm, hogy sok finomságot készítesz nekem.

Marcsisef

Köszönöm. Nagyon szívesen:)

Címlapról ajánljuk

További cikkek