Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

A hét szakácsa: Kovács Györgyi

Bemutatjuk az ünnepi hét szakácsát, Györgyit, aki úgy imád sütni-főzni, hogy képes akár késő este imádott konyhájába vonulni, hogy egy jó receptet elkészítsen.

Kovács Györgyi vagyok, egy Pest megyei kisvárosban élek családommal. Közel 30 éve annak, hogy napi rendszerességgel ténykedem a konyhában. Nagyon-nagyon szeretem a konyhámat, talán azért is, mert a férjem készítette nekem. Nagyon sok használati tárgy van benne, ami vagy az én nagymamámé vagy párom nagyijáé volt. Szeretettel őrzöm ezeket az emlékeket.

A konyhában való ténykedés szeretetét anyai nagymamámtól örököltem, és szerencsére a kézzel írott szakácskönyvét is, amire úgy vigyázok, mint a szemem fényére. Neki négy gyermeke volt, akik mindig jó étvágyúak voltak. Épp ezért nagyi mindig sokat és sokfélét sütött-főzött. Karácsonykor általában 10-15-féle süteményt készített. Ezeket a sütiket én is minden évben megsütöm.

Karácsonyi sütiötletek Györgyitől

A konyhában való ténykedésről a legelső emlékeim között van, amikor a marcipángombákhoz (emberkékhez) meg kellett a mandulákat szabadítani a barna héjuktól. Az ugye úgy történik, hogy forró vízben való áztatás után egyszerűen kipattogtatjuk a magokat. Persze ha nem vigyázunk, ugrál össze-vissza. Na nekem kisgyermekként ez roppantul tetszett, és nagyokat tudtam kacagni azon, hogy a mandulák szanaszét repkednek, és a konyhában mindenhol mandula volt. A lányom is szívesen besegít a „lövöldözésbe” a mai napig, pedig már ő sem kisgyerek.

Szemezgess ünnepi recepteket Györgyitől!

Emlékszem, hogy kislányként nekem is volt gyúródeszkám, és sokszor segíthettem a nagyinak, aki mindig nagy-nagy türelemmel volt felém.
Nagyon szeretek a konyhámban szorgoskodni, szeretteimet kényeztetni a finomabbnál finomabb ételekkel, legyen az egyszerű vagy bonyolultan elkészített étel vagy édesség. Kész vagyok akár késő este nekikezdeni egy ételnek vagy süteménynek. Soha nem érzek fáradtságot, ha sütésről-főzésről van szó.
Nagyon jóleső érzés, amikor szeretteimtől begyűjtöm az elismerő szavakat.

Szólj hozzá!

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kovigyrogy
Kovács Györgyi / kovigyrogy Mon, 2015-12-21 22:32

Kedves Zsuzsamama!
Nagyon szépen köszönöm kedves szavaidat! Áldott,békés karácsonyt és boldog új évet kívánok! Szeretettel:Györgyi

zsuzsamama56
Zsuzsamama56 / zsuzsamama56 Mon, 2015-12-21 21:42

Szívből gratulálok,és ezuton szeretnék nagyon boldog ünnepeket kívánni neked!Sok sikert a jövőben is!Üdv:Zsuzsamama