A hét szakácsa: Kovács Györgyi

Bemutatjuk az ünnepi hét szakácsát, Györgyit, aki úgy imád sütni-főzni, hogy képes akár késő este imádott konyhájába vonulni, hogy egy jó receptet elkészítsen.

Kovács Györgyi vagyok, egy Pest megyei kisvárosban élek családommal. Közel 30 éve annak, hogy napi rendszerességgel ténykedem a konyhában. Nagyon-nagyon szeretem a konyhámat, talán azért is, mert a férjem készítette nekem. Nagyon sok használati tárgy van benne, ami vagy az én nagymamámé vagy párom nagyijáé volt. Szeretettel őrzöm ezeket az emlékeket.

Kovács Györgyi szakács

A konyhában való ténykedés szeretetét anyai nagymamámtól örököltem, és szerencsére a kézzel írott szakácskönyvét is, amire úgy vigyázok, mint a szemem fényére. Neki négy gyermeke volt, akik mindig jó étvágyúak voltak. Épp ezért nagyi mindig sokat és sokfélét sütött-főzött. Karácsonykor általában 10-15-féle süteményt készített. Ezeket a sütiket én is minden évben megsütöm.

Ezeket olvastad már?

A konyhában való ténykedésről a legelső emlékeim között van, amikor a marcipángombákhoz (emberkékhez) meg kellett a mandulákat szabadítani a barna héjuktól. Az ugye úgy történik, hogy forró vízben való áztatás után egyszerűen kipattogtatjuk a magokat. Persze ha nem vigyázunk, ugrál össze-vissza. Na nekem kisgyermekként ez roppantul tetszett, és nagyokat tudtam kacagni azon, hogy a mandulák szanaszét repkednek, és a konyhában mindenhol mandula volt. A lányom is szívesen besegít a "lövöldözésbe" a mai napig, pedig már ő sem kisgyerek.

Ezeket olvastad már?

Emlékszem, hogy kislányként nekem is volt gyúródeszkám, és sokszor segíthettem a nagyinak, aki mindig nagy-nagy türelemmel volt felém.Nagyon szeretek a konyhámban szorgoskodni, szeretteimet kényeztetni a finomabbnál finomabb ételekkel, legyen az egyszerű vagy bonyolultan elkészített étel vagy édesség. Kész vagyok akár késő este nekikezdeni egy ételnek vagy süteménynek. Soha nem érzek fáradtságot, ha sütésről-főzésről van szó.Nagyon jóleső érzés, amikor szeretteimtől begyűjtöm az elismerő szavakat.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha valami egészséges édességre vágysz, ne keress tovább – Leteszteltük...

A diéta alatt nagyon nehéz olyan édességet találnunk, mely nemcsak kalóriaszegény, de finom és egészséges is. Szerencsére ma már vannak olyan termékek a piacon, melyek megfelelnek ezeknek az elvárásoknak. A szerkesztőségünknek most volt szerencséje megkóstolni a Good Calories termékeit, melyek minden eddig említett jótulajdonsággal rendelkeznek. Nézzük, mi volt a véleményünk!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ünnepi bevásárlás egyszerűen!

Az ünnepi készülődés nemcsak ráhangolódást, de komoly szervezést is igényel. Szerencsére nálunk, az ALDI-ban mindent megkaphatsz, amire csak szükséged lehet, legyen szó a karácsonyi vagy épp szilveszteri menü alapanyagairól, a kedvenc süteményed hozzávalóiról, otthonod ünnepi dekorációjáról vagy a családodnak és barátaidnak szánt ajándékokról – velünk időt és nem kevés pénzt is spórolhatsz.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ennyibe kerül egy vacsora Rácz Jenőnél vagy Sárközi Ákosnál –...

Amióta a kereskedelmi tévékben főműsoridőben vetítenek gasztros realityshow-kat, többek számára lett vonzó a fine dining éttermek magasra pozícionált világa. Ha egész évben nem is költünk ilyen élményekre, az év végi ünnepek idején jól jöhet ajándékötletként. Olcsó menüket nem ígérünk, emlékezetes gasztroélményeket annál inkább!

Aprósütemények karácsonyra

Karácsonyi aprósütemények, szaladjatok a legszebb ünnepi tányérokra, és kínáljátok magatokat kicsiknek, nagyoknak. A készítésükben részt tud venni az egész család!