Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

A hét szakácsa: kga

E heti kiemelt szakácsunk kga, vagyis Gábor a kezdetek óta itt van velünk, és végre sikerült elérnünk, hogy írjon nektek pár sort. Olvassátok el rá igen jellemző történetét!

Kis feleségem szerint ha én beszabadulok a konyhába, akkor az pár perc múltán úgy néz ki, mintha tornádó söpört volna végig rajta. Nem csoda, hiszen próbálom a lehető leggyorsabban, és a legújabb konyhai technikákkal elkészíteni a megálmodott ételt. Sajnos ez néha kapkodásba csap át, és mindenki tudja, hogy a kapkodásnak sosincs jó vége!

Így jártam az anyukámtól kapott birsalmával is, amiből különleges fűszerezésű kompótot szerettem volna főzni. A gyümölcs már szinte tökéletesre főtt, a konyhát és az étkezőt is átjárta a kellemes birsalmaillat, de az ízével nem voltam megelégedve.

Muffin és felfújt Gábortól

- Még egy darabka fahéj, egy csillagánizs fele, egy pici narancshéj.
- Igen! – gondoltam magamban, erre az ízvilágra vágytam, de egy kis cukrot még elviselne.
És hogy el ne feledjem, az egyik csatos üvegből, ami a konyhapulton sorakozott, löttyintettem is egy jó evőkanálnyit az edénybe. Lezártam a csatos üveget, majd jött az utolsó kóstolás...

Süss-főzz Gáborral

De bár ne tettem volna! Az arcom eltorzult, és rögtön rohantam a csaphoz, hogy kimossam a számat. Igen, jól sejtitek, a cukor helyett a sóból szórtam egy jó adagot a kompótba. Az aznapi desszertnek lőttek, a WC-csészében landolt az egész!

Még egy-két édesség Gábortól

De hogy komolyabb dologról is szó essék, egy ideje rákaptam egy különleges konyhatechnológia módszerre, aminek a neve sous vide. Saját blogot is indítottam, ahol megosztom a tapasztalataimat a vákuumtasakban főzött ételekkel kapcsolatban, illetve fényképekkel, videókkal segítem azokat, akik érdeklődnek iránta.

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!