A hét szakácsa: GastroHobbi

E heti kiemelt szakácsunk GastroHobbi, alias Enikő, aki imád főzni és enni. Miután kiderült gluténérzékenysége egy blogot indított, mára ez lett a hivatása. Ismerjétek meg!

Immáron 13 éve szenvedélyem a főzés, és mindemellett imádok enni. Pontosan emlékszem még életem első alkotására: káposztás kocka volt, napokig bújtam az internetet, nézegettem a recepteket, mire nekiláttam az elkészítésnek - nem részletezném, hogy milyen csúfos véget ért. Viszont nem adtam fel, és néhány év alatt rájöttem, hogy nem használok recepteket, mindent készítek úgy, ahogy gondolom, olyan alapanyagokból, amiket szeretek, és szépen lassan mindennapjaim részévé vált a főzés.

GastroHobby szakács

Következő mérföldkő a gluténérzékenységem diagnosztizálása volt. Az addig jól bevált alapanyagokat felváltották a gluténmentes összetevők, és újra és újra finomabbnál finomabb ételek kerültek az asztalra…

Ezeket olvastad már?

Lassan három éve indult a blog - szerettem volna ötleteket adni azoknak, akik a Gm&Lm “úton járnak” vagy csak érdeklődnek, és segíteni akartam olyan receptekkel - megkönnyítve ezzel a “háziasszonyi” teendőket - , melyeket a család/baráti társaság azon tagjai is előszeretettel készítenek el, akik alapvetően nem gluténmentesen táplálkoznak.

Ezeket olvastad már?

Mára a blog a „főzőcske-videók” hatására hivatás és egyben életmód lett, és nemcsak nekem, hanem a páromnak is, aki mindvégig mellettem volt, támogatott, segített és teszi ezt mind a mai napig, időt és energiát nem sajnálva az „asszonykája” hóbortjára.

Ezeket olvastad már?

Mostanra a GastroHobbi közös célunk: szeretnénk, ha egyre többen örömüket lelnék a főzésben, ha egy hosszú nap után nem kényszer lenne összedobni a vacsorát, hanem kikapcsolódás. Ezért dolgozunk nap-nap után, hogy ötleteket adjunk, hogy segítsünk másoknak kitalálni – ami sokszor talán a legnehezebb – , hogy mi kerüljön aznap az asztalra.

Főzzünk együtt EGYSZERŰEN, FINOMAT, GLUTÉNMENTESEN - akár minden nap.

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...