A keresztnevem különlegessége abban rejlik, hogy Ukrajnában születtem. Már gyerekkorom óta érdekel a gasztronómia. Mindig mosolyogva gondolok vissza a nagymamámnál eltöltött sok-sok nyárra, ahol egyszerű, de mégis nagyszerű ételeket készítettünk. Ez a zöldség, és különböző gabona alapú konyha mondhatni szöges ellentéte a fűszeresebb, „nehezebb” magyar ételeknek, ezért mindig kihívásként tekintek a kettő ötvözésére. Szerencsére, - a családom visszajelzései alapján - ezt legtöbb esetben ügyesen csinálom. „Finom, de legalább egészséges” – szokták mondani.
Nagyon szeretem más emberekkel az új ízeket megkóstoltatni, az ukrán családomnak, ha éppen Ukrajnában vagyunk, magyar ételeket készítek, viszont a magyar rokonságomat az ukrán ételekkel látom vendégül.
Ezeket olvastad már?
Emlékszem a magyar férjemnek készítettem „lusta vareniki”-t, ami leginkább a túrós derelyéhez hasonlít, csak itt a tésztát nem töltöttem meg a túróval, hanem csak összekevertem a kettőt és úgy főztem meg őket. Mikor elmondtam a férjemnek a főztöm nevét, ő úgy reagált, hogy ez nem „lusta vareniki”, hanem „lusta feleség.”
Ezeket olvastad már?
A legjobban olyan ételeket szeretek készíteni, ahol lehetőségem van kísérletezni az új ízekkel, továbbá amelyek hétköznapi hozzávalókból vannak, de különleges összeállításba.
Ezeket olvastad már?
Mindkét gyerekem imád a konyhában sündörögni, és ezt annak tekintem, hogy jó „nevelésben” részesültek ezen a téren. Fiú létükre ismerik a különféle fűszereket, szívesen kísérleteznek salátákkal, édességekkel.