A hét szakácsa: Anetth

Ez évi utolsó, bemutatásra kerülő szakácsunk: Anett, csak most kezdi az igazi közreműködését oldalunkon. Beiratkozott egy szakácsiskolába és sok új receptet ígér nekünk!

A hét szakácsa Nektek, a mindennapok szakácsa a barátoknak. A baráti társaságomban, ha közeleg valami esemény, többnyire engem kérnek fel, hogy főzzek, süssek valamit az alkalomra. Ez nekem mindig nagyon jól esik, hiszen imádok sertepertélni a konyhában. És persze a legnagyobb dicséret, mikor üresre eszik a tányérokat.

Anetth szakács

Hétvégente többnyire a hagyományos, standard ételeket készítem a családnak, de ha van lehetőség, kísérletezem. Nem szeretem a fix recepteket, inkább a konyhatechnológiákat tanulom meg és variálom az összetevőket. Persze más a helyzet az édességekkel. Ha olyan sütit sütök, amit eddig nem, ott szigorúan követem a leírt receptet, és ha kell, a következő sütésnél változtatok rajta. Ebben nagy segítség a férjem, ő mondja meg, ha édesebbre vagy krémesebbre kéne csinálni. Mivel én nem eszek semmilyen édességet, így ő a fő kóstolóm süti téren. Így legközelebb már a saját variációval készítem, és ha jó, bekerül a kis könyvembe. Abba a kiskönyvbe, amit a kislányom fog majd megörökölni. Már most szeret segíteni nekem a konyhában, sokszor ő pucolja nekem a zöldségeket, és nagyon ügyesen csinálja.

Ezeket olvastad már?

Nemrég úgy döntöttem, komolyabban belemélyedek a konyhaművészet rejtelmeibe és beiratkoztam egy szakács iskolába. Lassan de biztosan haladok előre, ismerkedek új dolgokkal, amit igyekszem otthon mindig kipróbálni. Kedvenc mondatom, kedvenc tanáromtól: „… az étel jellegének megfelelően…” Ezt érdemes megjegyezni, hiszen ez érvényes a körtere, a mártásra, a leves betétre, a fűszerezésre, a mindenre, és ezzel minden kérdésre meg van a megfelelő válasz!

Ezeket olvastad már?

Ha a család mellett marad egy kis szabadidőm, motorra ülök és élvezem az egyedüllétet, de ha ez nem jön össze, akkor futok egy szűk órácskát. Ez mindig felfrissít. Mostanában ez egyre ritkább, de nem bánom,hiszen a család fontosabb, mint bármi más.Köszönöm, hogy szakítottatok rám pár percet, néha nézzétek meg új receptjeimet, mert egyre sűrűbben fogok nektek feltölteni újdonságokat, ismert alapanyagokból, ismert technológiákkal, de kicsit mégis a magam módján.

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!