A hét szakácsa: Adriennke26

Fő a változatosság - vallja e heti szakácsunk, Adrienn, aki pont három éve csatlakozott hozzánk. Németországban él gyermekével és férjével, ismerjétek meg!

Kislánykoromban szívesen segítettem anyukámnak a konyhában, de inkább csak pogácsa vagy valamilyen sütemény készítésekor. Később - az egyetemi évek alatt - nem volt sem időm, sem kedvem megtanulni főzni. Szerencsére nem haltam éhen, mivel anyukám minden vasárnap telepakolt hűtőtáskával indított vissza. Utána a munkahelyemen legtöbbször a kantinban ebédeltem, és valahogy nem éreztem szükségét, hogy megtanuljak főzni.

Adriennke26 szakács

Aztán úgy alakult az élet, hogy férjhez mentem, és elköltöztem Németországba. Ráadásul még várandós is voltam, így muszáj volt megtanulni főzni, mert hát a gyereknek csak kell enni valami normális ételt. A rakott krumplin és túrós tésztán kívül talán még rántott húst tudtam készíteni. Így aztán bújtam a különböző netes receptes oldalakat, blogokat, újságokat, és ezáltal a receptgyűjtés a szenvedélyemmé vált.

Ezeket olvastad már?

Mivel a férjem német, ezért elkezdtem német nyelvű receptes oldalakat is böngészni, mert neki annyira nem ízlenek a zsíros magyaros ételek. Anyukámat is gyakran felhívtam, hogy kell ezt vagy azt főzni, most már eléggé magabiztosan mozgok a konyhában.

Ezeket olvastad már?

Mivel itt Németországban hagyománya van, hogy délután 15 óra körül kávét isznak és hozzá esznek valamilyen süteményt (Kaffee und Kuchen) – természetesen nem minden nap - , ezért elkezdtem gyűjteni a süteményrecepteket. Meg kellett állapítanom, hogy a németek sokkal jobban sütnek, sokkal látványosabb és ízletesebb sok süti, mint Magyarországon. De karácsonykor azért mindig van zserbó!

Ezeket olvastad már?

A férjem eredetileg pékmester, így az alapdolgokat tőle tanultam, de ő itthon csak ritkán szokott sütni, főleg fonott kalácsot, fánkot (Berliner) vagy mogyorós süteményt készít. Az összes többi süteményt én szoktam sütni, ha születésnapot ünneplünk, akkor általában 15 emberre készítek három különböző süteményt.

Ezeket olvastad már?

Ami itt Németországban nagyon hiányzik, az a magyar túró, anyukám szokott hozni repülővel pár csomaggal és lefagyasztom, mert bizonyos süteményeket vagy túrógombócot nem lehet a krémes német túróból készíteni.Örülök a megtiszteltetésnek, bár igazából sosem gondoltam arra, hogy egyszer valamikor én is a hét szakácsa lehetek, hiszen annyi jó szakács van itt a NoSalty-n!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?