Hab a tortán? Vagy inkább a muffinon?

Mindig is szerettem volna kipróbálni Nigella Lawson szuper karácsonyi gránátalmás-habcsókos krémjét, de úgy döntöttem, nem elég izgalmas nekem, így picit megbolondítottam.

Marcipános muffin gránátalmás habbal recept

Az ő édessége nehézségi fokát tekintve, ahogy ő fogalmaz, teljesen "stresszmentes", ami valljuk be, jól jön a karácsonyi hajrában, én mégis úgy döntöttem, hogy ezt a tejszínhabbal ésnémigránátalmávaltarkítotthabcsókotmég különlegesebbé teszem, és változtatok egy-két dolgon.

Az eredeti receptet ebből a videóból leshetitek el:

Szerettem volna olyan édességet felszolgálni a barátaimnak karácsonykor, amivel akár jól is lehet lakni, mégsem túl bonyolult. És mi a leggyorsabb és legkedveltebb sütemény manapság? A muffin!

Azon gondolkodtam, melyek azok a fűszerek illetve alapanyagok, amelyek illenek ehhez a habhoz, másrészt a karácsonyi menüben is megállják a helyüket - így esett a választásom a marcipánra. Ezt a muffint bárki könnyeden el tudja készíteni, hiszen csak össze kell keverni a száraz illetve a nedves hozzávalókat, összeönteni mindent, és jól elkeverni. Ezután már csak ki kell porciózni a kis muffin-kapszlikba, és mehet a sütőbe. Ha megsült és kissé ki is hűlt, jöhet rá a bársonyosan krémes hab Nigellától. A tetejét érdemes megszórni a csodálatos színű gránátalma magocskákkal és ropogós habcsókdarabokkal - utóbbit az ünnepek közeledtével szinte bármelyik üzletben vagy cukrászdában megtaláljátok, de otthon is jó móka elkészíteni, Anna nemrég írt is erről nektek.

A habcsók titka cikk

Nem vitás, ez egy isteni és igazán extravagáns desszert lett, olyannyira, hogy akár ajándék is válhat belőle, amit a vendégek a vacsora végén hazavihetnek - na de hogyan szállítsák úgy, hogy a tetejére tornyozott szépséges hab és dekoráció értintetlen maradjon?A NoSalty webshopban megtaláljátok a megoldást!

Karácsonyi muffin nosztalgiadoboz

Marcipános muffin gránátalmás habbal recept

AKarácsonyi ajándékdoboztgyönyörű ünnepi minta díszíti, és kifejezetten muffinok illetve sütemények részére készült - jár hozzá csinos szalag és üdvözlőkártya is, sőt, a doboz belsejében külön muffin kiemelőlapot is találtok, amivel a végén sérülésmentesen emelhetitek ki a sütiteket.

A dekorációt köszönjük a Butlers-nek! A helyszínt a Lecsó Főzőiskola biztosította.

Még több muffin receptet itt találsz!

Címlapról ajánljuk

További cikkek