Győr egyik híres cukrászdája is bezárt

A rezsiemelkedés és gazdasági válság újabb áldozata egy győri cukrászda.

Bezár az 1986 óta működő nádorvárosi Benedetto cukrászda Győrben – írja a Sokszínűvidék. A cukrászda üzemeltetését 1991. március 12-én vette át Cseh István, aki eleinte 15 embert alkalmazott, belőlük mára csak hárman maradtak. Volt, aki három évtizede dolgozott az üzletben, neki sikerült a Pápai út elején lévő cukrászatukban helyet adni, ott továbbra is megtalálhatók a kedvelt édességek.

Bezárt a győri Benedetto (a kép illusztráció)

Nehéz volt meghozni a döntést, de muszáj volt bezárnom ebben a gazdasági helyzetben, főleg úgy, hogy nagyon bizonytalan a jövő. Az alapanyagárak emelkedésével olyan összegeket kellett volna kiírnom az árlapra, amelyet nem lett volna szívem elkérni. Minden a kétszerese, háromszorosa lett

– mondta.

Hozzátette, hogy az utóbbi időben kifizetett villanyszámlái összege egymillió-kettőszázezerre rúgott, amit nem lehet kigazdálkodni egy 500-600 forintos termékeket kínáló kis cukrászdában.

A hely híres volt somlói galuskájáról, gesztenyepüréjéről, egyedi tejszínéről. Kezdetben egy ötdekás gombóc fagyi 2 forint 50 fillér volt náluk, a sétálókehely pedig tizenegy-tizenkét forintba került, most viszont 1600 forint felett van az ára.

Cseh István úgy gondolja, hogy a következő év elején a cukrászdák több mint fele be fog zárni, hiszen számukra a házhozszállítás sem lehetséges.


Még több aktualitás:

Címlapról ajánljuk

További cikkek