Gyereknapi programajánló

Május utolsó vasárnapja megint a gyerekeké, ünnepeljük őket együtt! Programokból idén sem lesz hiány, összeszedtük a legígéretesebb gyereknapi rendezvényeket!

Kép: Flickr- michael.heiss

Cifra Palota – Gyereknap a Művészetek Palotájában, Budapest – május 26.

A Művészetek Palotája egész évben tartalmas programokat kínál a családoknak – mindez a gyermeknap tiszteletére óriási méreteket ölt. Kint és bent, fent és lent rengeteg színvonalas program, igényes játék és különleges foglalkozás várja mindazokat, akik valódi értékekkel szeretnék megajándékozni ezen a napon a gyermekeket. A szabadtéri színpadon zenés programok, az előcsarnok pódiumán és különböző pontjain mesék, interaktív előadások, játékok, kreatív és készségfejlesztő foglalkozások, művészetterapeuták, drámapedagógusok repítik el a kicsiket és nagyokat a művészet csodálatos birodalmába.

A Cifra Palota azokat a családokat várja, amelyek aktívan, kreatívan, tartalmas programokkal szeretnék eltölteni az időt. A színpadon zajló zenés tánc- és meseelőadások, valamint az előcsarnok többi területén megrendezett zenei és kreatív foglalkozások, készségfejlesztő programok és játékok kapcsolódnak a programsorozat heti témájához és a Müpa más előadásaihoz.

Folyamatos rendezvények: Színpadi produkciók, sport- és ügyességi versenyek, aszfaltrajzverseny, játszóház, arcfestés, egyedi kézműves termékek vására, vidámpark és gyermekfilmek vetítése. A belépés ingyenes.

Kép: Flickr - Raindrop Turkish House

Gyereknap a Millenárison, Budapest – május 26.

A Gondolkodj Egészségesen! program gyereknapi forgatagában a Millenáris parkja valóságos mesebirodalommá alakul. A családok mesés helyszíneket járhatnak be, színre lép Jancsi és Juliska, igaz, mézeskalácsház helyett zöldségkunyhóban, ott lesznek a brémai muzsikusok, a gyerekek hétmérföldes csizmát húzhatnak, és sorra állhatják ki a mesés próbákat a pontgyűjtő állomásokon, hogy megmerülhessenek a mesék birodalmában, illetve hogy részt vehessenek értékes nyereményjátékokban. A családokat a Kolompos zenekar, Te meséd sátor, kacsalábon forgó színpad, Meseakadémia, mozgásos, zenés és drámajátékok, jóga-játszótér, táncház, kézműves-foglalkozás és még rengeteg színes és játékos helyszín várja.

A Gondolkodj Egészségesen! program gyereknapi rendezvénye a családok számára lehetőséget nyújt önfeledt szórakozásra, kikapcsolódásra és tartalmas elmélyülésre, minőségi együtt töltött időre.

Egy nap, ami csak a gyerekekről és a gyerekeknek szól.

A rendezvény ingyenes.

Városligeti Gyermeknap, Budapest – május 25–26.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a Fővárosi Önkormányzattal közösen már 1990 óta évente megrendezi kétnapos, ingyenes gyermeknapi rendezvényét a budapesti Városligetben. Idén ez május 25–26-án lesz. A már hagyományos és igen népszerű programra tavaly közel 400 000 gyermek és felnőtt látogatott ki a Városligetbe.

 • Nemzetek Utcája – számos ország nagykövetsége, illetve kulturális intézete mutatja be kulturális és gasztronómiai sajátosságait. A színes program idén táncos, zenés műsorokkal egészül ki a Nagykövetségek Színpadán.
 • A Biztonságos Internet Program (SIP) sátrában a biztonságos internethasználat témakörébe tartozó számítógépes és kvízjátékokkal, vetélkedőkkel, tanácsadással és felvilágosító előadással várják az érdeklődőket.
 • Ingyenes gyermekfogászati szűrés. A bátor gyerekeket a fogászati busz mellett arcfestés és sok-sok ajándék várja.
 • A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Nőgyógyászati szűrőkamionja, május 25–26., szombat-vasárnap, 10–19 óra között. A szűrőállomáson szaktanácsadás és tájékoztatás zajlik.
 • Játéksziget Babarét: A három év alatti kicsik megpihenhetnek a gyermeknap forgatagában, és fejlesztőjátékokkal játszhatnak az árnyas fák alatt.
 • Kutyával az Emberért Alapítvány kutyás bemutatója, május 26., vasárnap. Az alapítvány szakemberei és kutyái a Nagykövetségek Színpadánál, a napozó réten várják az érdeklődőket.
 • Véradás! A Magyar Vöröskereszt véradásra vár minden 18 és 60 év közötti önkéntest. Az ingyenes véradás helyszíne május 25–26-án 11.00–17.00 óráig a Paál László sétányon álló véradókamion. A regisztrációhoz személyi igazolvány, lakcímkártya és TAJ-kártya szükséges!
 • MoKi gyermeksátor a biztonságos közlekedésért.

A széles programkínálat mellett vásárosok és kereskedők kedvező árú, különleges portékákkal várják a látogatókat.

Odeon-Noha Mozimatiné, Budapest – május 26.

Egy kis mozizásra várják a gyerekeket, ahol elkalauzolják őket a filmek izgalmas világába. A matiné harmadik felvonásán Lázár Ervin megfilmesített meséit vetítik! Rajta Vacskamatik, Bruckner Szigfridek, Hétfejű tündérek, Szegény Dzsonik és Árnikák, kisfiúk és kislányok, meg oroszlánok!

Lázár Ervin meséi filmen:

 • Május 26. Négyszögletű kerekerdő

Vasárnap délutánonként az Örökmozgóban!

A vetítéseket követően pedig együtt válhatunk szereplőivé a történeteknek, közösen átbeszélhetjük, feldolgozhatjuk a látottakat, így minden alkalommal új tapasztalatokkal és maradandó élményekkel térhettek haza.

Szüleitek pedig ezalatt nézelődhetnek, kávézhatnak, sétálhatnak, ügyeiket intézhetik, vagy akár mozizhatnak is.

Kép: Flickr - JanneM

Siófoki gyereknapi programok, Siófok – május 26.

Május utolsó vasárnapján a Kálmán Imre Kulturális Központ egész napos programsorozat keretében várja a kisebb és nagyobb gyermekeket Siófok városának főterén.

Játszóház és gyermekfoglalkozások, Légvár és bringapálya. A Garabonciás Együttes gyerekeknek szóló Bukfenc című vidám koncertjével lép fel, sok játékkal, közös énekléssel, közös zenéléssel. Mellettük koncertet ad még a Zabszalma és a nap zárásaként a Makám. János vitéz története Csoma Gergely játékos előadásában képekkel, humorral elevenedik meg.

Kép: Flickr -nojhan

Gyermeknapi Terepfesztivál, Bánk – május 26.

A terepsportokban évek óta a hazai élmezőnyt képviselő X2S Haibike TEAM meghívja a természetszerető családokat egy különleges gyermeknapi fesztiválra Bánkra, Budapesttől alig 50 km-re, ahol a strand, a természet és a programok egész napra biztosítanak lehetőséget a minőségi kikapcsolódásra!

A X2S Gyermeknapi terepfesztivál programja

 • Tereptriatlon – úszás, terepkerékpár és terepfutás rövid és közép távon. Egyéni és váltó.
 • Aquatlon – úszás és terepfutás gyerekeknek és felnőtteknek.
 • Terepfutás – 4 távon, illetve egy túra a hosszabb távot kedvelőknek.
 • MTB-túra.
 • Egyéb sportrendezvények.
 • Gyerekprogramok.
 • Motoros és kaszkadőr bemutató.
 • Egészségnap, szűrővizsgálatok, tanácsadás.
 • Sport- és életmód-expó, kirakodó vásár.
 • Koncert.

A programot színesíti a ÖKO-Land tábor különleges néprajzi előadás- és bemutatósorozata, filmvetítéssel, valamint kézműves foglalkozások. Különleges esemény a „SALOMON Terep Nagydíj”, amelynek Bánkon lesz az első állomása!

Ha tartalmas, aktív és szép hétvégét tervez valaki, akkor május 26-án Bánkon a helye!

Kép: Flickr- Jer Kunz

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Sós sütemények karácsonyra

A sós sütemények különlegesebbé teszik az ünnepi menüt, kiváló alternatívát nyújtva az édességek mellett. Kényeztesd te is családodat saját készítésű sós ínyencségekkel ezen a karácsonyon!