Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gordon Ramsay a szakmáján belüli depresszióról adott interjút, és arról, megéri-e mindent feláldozni

Szomorú a csupa sikernek tűnő séfszakma a kulisszák mögött - kiégés, depresszió, öngyilkosságok. Most Gordon Ramsayt kérdezték erről a témáról.

Friss interjúban beszél Gordon Ramsay sztárséf a lelki és fizikai nyomásról, a megfelelési kényszerről, és arról, mennyire nehéz elkerülni a burnout szindrómát, azaz a kiégést szakmájában.

„Magas színvonalon űzni ezt a szakmát annyit tesz, hogy igazi kontroll-freaknek kell lenned, ha viszont ebből a tulajdonságodból nem engedsz, idővel belehalsz. A kiégés, szívrohamok és öngyilkosságok számos példáját láttuk már a szakmánkban. Egyik munka vagy szenvedély sem ér ennyit.”

Arra a kérdésre, hogy ő maga hogyan menedzseli életét és hektikus időbeosztását, így válaszol:

„Sokkal jobban összpontosítok, tudatosabban végzem a dolgom, mint régebben. Azt gondolom, hogy a kemény munka és az ésszel végzett munka közötti átmenetet kell megtalálni, csak így lehetsz kiegyensúlyozott. Vékony választóvonal húzódik a túlhajszoltság és kiégés illetve a lelki egyensúly között.”

Az 52 éves, Michelin-csillagos, számos díjjal jutalmazott tévés celebséf, Gordon Ramsay, akinek egyébként pár napja született meg ötödik gyermeke, korábban is beszélt szakmájuk hátulütőiről, például a kokainhasználatról.

Az egyik legismertebb, szerencsétlen sorsú celebséf, Anthony Bourdain öngyilkossága is kapcsolódik a témához – róla is írtunk már, itt.

A problémával, azaz a séfek túlhajszoltságával és nem ritkán súlyos depressziójával egyébként egyre többen foglalkoznak szakmán belül is, többek közt Eric Ripert vagy Daniel Patterson, aki első kézből élte át a betegséget.

A teljes angol nyelvű interjút Gordon Ramsay-vel itt olvashatjátok.

Ezeket láttad?


via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!