Felszáll a rózsaszín köd! Hódító útjára indul az új találmány: a rózsaszín csoki

A Barry Callebaut a világ vezető csokoládé- és kakaótermékeinek gyártója a tej- , fehér- és étcsoki után létrehozta a negyedik típusú csokoládét, ami rózsaszín!

A csokicsodát a napokban mutatták be Shanghaiban, és nemcsak a színe az, ami felhívja magára a figyelmet - lágy íze, ami piros bogyós gyümölcsökre emlékeztet, szintén igen jellegzetes.,,Természetes, színes, és megőrzi a csokoládé jellegét" - nyilatkozta Antoine de Saint-Affrique, a svájci Barry Callebaut cég vezérigazgatója a Bloombergnek.

80 éve ez az első új típus a csokoládék világában - itt a Ruby Chocolate, azaz a rózsaszín csoki!

A kakaóbabok a világ különböző régióiból származnak, nem csak egyféle létezik: a rózsaszín csoki nem másból készül, mint úgynevezett rubin kakaóbabból. Ez az édesség nem keserű, nem tejes, nem édes, csupán a rubin kakaóbab gyümölcsös ízjegyei dominálnak benne - annak ellenére, hogy nem adtak hozzá sem gyümölcsöt, sem aromát.
A legutóbbi felfedezés az 1930-as években megalkotott fehércsokoládé volt, ezért nagy szenzáció ez az új szín a csokiimádók körében: találóan a Ruby nevet kapta, karakteres vöröses árnyalata miatt tehát ez a negyedik fajta csokoládé.
Hogy mikor tudunk rózsaszín csokit venni a sarki közértben, azt még nem lehet tudni, de Peter Boone, a Barry Callebaut vezető innovációs és minőségügyi tisztviselője elmondta:"Ezen innovatív áttörés bevezetésével a csokoládégyártók és -fogyasztók számára világszerte elérhetővé tesszük, az ét-, tej- és fehércsokoládé mellett - negyedik típusként - a Ruby csokoládét."
Nem tudjuk, Ti hogy vagytok vele, de mi alig várjuk!

(viaINDEPENDENT)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!