Fel a fügefára!

Lassan vége a nyárnak, de itt maradt nekünk a minden napsugarat cukorrá alakító édes déli finomság, a füge. Ki ne hagyjátok idén!

"Ősszel mindig lemennénk a tengerpartra szlottyos fügét enni a kiégett fű közül" énekelte a Kiscsillag - akárhányszor hallom, érzem a számban a késő nyári, kora őszi, édes, zamatos füge ízét. Talán az egyetlen déli gyümölcs, ami itthon is megterem, így ha ismertek valakit, akinek saját fája van, nemcsak magában, de sütibe, hús mellé, lekvárnak is felhasználhatjátok. 11 kedvencünket hoztuk el nektek!

A legjobb fügés receptekért kattints a galériára!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Iránytű a szakmaválasztásban a XVII. Szakma Sztár Fesztivál idén áprilisban

Közel hatvan szakmában kétszáz diák méri össze tudását a XVII. Szakma Sztár Fesztiválon április 24-26. között Budapesten, a további programok között pedig kiemelt figyelmet kap az interaktivitás és a testközelből megtapasztalható élmények. A Szakma Sztár Fesztivál egyaránt segíti a fiatalokat és a szülőket megismertetni a szakmákkal, és eligazodni az általuk nyújtott több száz lehetőség között. A jelige: „Szakmát a kézbe!”

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek