Farsang, furmint és disznóságok

Természetesen február elején sem maradunk programok nélkül. Farsang, kolbász, mangalica és pálinka fesztivál, valamint a Furmint Február csúcspontja, a kóstoló vár ránk!

Nagy Furmint Február kóstoló, Budapest - február 6.

Ötödik alkalommal állnak csatasorba a furmintok!

2014 februárjában már ötödik alkalommal állnak csatasorba a furmintok, hogy meghódítsák a borbarátokat. A furmint szempontjából koncentrált hónapban szerte az országban, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők állítják majd a középpontba ezt a szőlőfajtát. Az egész februárban tartó rendezvénysorozat csúcspontja a Nagy Furmint Február kóstoló lesz, amelyen 2014-ben is több mint száz prémium furmintot lehet majd megízlelni.

Kattints a részletekért!


VII. Budapesti Mangalica Fesztivál, Budapest - február 7-9.

A belváros éléskamrája.

2014-ben hetedik alkalommal rendezik meg Budapesten a Mangalica Fesztivált, a belváros szívében, az V. kerületi Szabadság téren. A helyben sült egész malac mellett a kilátogató vendégek egyéb helyben sült mangalica ételek közül válogathatnak, melyeket a legkiválóbb magyar borok és pálinkák kíséretében akár helyben is elfogyaszthatnak az estig tartó könnyűzenei programok alatt.

Kattints a részletekért!


Fonyódi Kolbászfesztivál, Fonyód - február 7-9.

Bélben az igazság!

A Balaton egyik legnagyobb téli gasztronómiai programja, a Fonyódi Kolbászfesztivál 2014-ben is remek kulináris élményekkel várja az ínyenceket. 2014. február 7-8-9-én a Fonyódi Városi Sportcsarnok újra megtelik tekeredő kolbászokkal és túlcsordul a pálinkával. Idén is lesznek izgalmas ingerborzoló gasztronómiai versenyszámok, így minden vállalkozó kedvű amatőr és profi böllért vár a Fonyód Városi Disznótor és Kolbásztöltő verseny, a házi kolbász verseny, a házi pálinka verseny és a házi szalámi verseny. A versenyeken és a kolbászkerítésen túl rengeteg szórakoztató program, koncertek, népzenei és néptánc előadások, valamint utcabál hozzák hangulatba a kolbászok és pálinkák szerelmeseit.

Kattints a részletekért!


3. Székesfehérvári Toros Pálinkafesztivál, Székesfehérvár - február 7-9.

Pálinka és disznóságok.

Február 7-9. között a szervezők beveszik Székesfehérvárt. Támadnak hurkával, kolbásszal, jó magyar borokkal és igazi ütős pálinkával. Offenzívájukat szigorúan abban az esetben tekintik sikeresnek, ha minden rendezvényükre kilátogató teli gyomorral, mosolygósan és jó emlékekkel tér haza. A korábbi években már megtapasztalták, hogy igazán vendégszerető légkör honol a városban és ezt meghálálva igyekeznek mindent megtenni, hogy a lehető legjobb hangulatot varázsolják vetélkedőkkel, fellépőkkel és különleges hús- és italtermékekkel a III. Székesfehérvári Toros Pálinkafesztiválra.

Kattints a részletekért!


Magyar Vidék Napja - Farsangi Vigalom, Budapest - február 8.

Ismét Magyar Vidék Napja a Millenárison.

A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Farsangi Vigalom elnevezéssel egész napos programot szervez, amelynek célja a város-vidék kapcsolatok erősítése, a szaktárca és háttérintézményeinek, továbbá a vidék értékeinek bemutatása. A szervezők a téli időszakhoz és a farsanghoz kapcsolódó foglalkozásokkal, koncertekkel és családi programokkal várják a főváros közönségét. A programok között rönkhúzás, farsangi fánk készítése, disznótor, jelmezverseny, busójárás, a Darányi Ignác Terv népszerűsítését szolgáló kvízjáték és greenbox fotózás is szerepel. A rendezvényen kosárfonással, látványkovácsolással és állatsimogatóval is várják a vendégeket.

Kattints a részletekért!

Címlapról ajánljuk

További cikkek