Ezt nézd meg karácsonykor!

Karácsonykor a legtöbb tévécsatorna ontja a szezonális filmeket, de van pár alapdarab, amit ilyenkor szinte kötelező megnézni. Mi ezeket javasoljuk elsősorban!

Munka, rohangászás, díszítés, sütés és főzés után jólesik egy kicsit leülni, és megnézni valamilyen kedvesen bugyuta, szívmelengető karácsonyi filmet. Tíz darabra nyilván nincs idő, sőt szomorú lenne, ha ezzel töltenénk az ünnepet, de egy-egy régi kedvenc még fadíszítés közben is jól tud esni. Szerintünk ez az a 10 film, amivel nem nyúlhatsz mellé Karácsonykor sem!

10. Holiday

Két összetört szívű szingli a világ két különböző pontján egy hirtelen ötlettől vezérelve lakást cserél Karácsonyra. Amanda napfényes Los Angelesből kerül a havas Anglia vidéki csendjébe, Iris pedig helyet cserél vele. A két lány útkeresése kedves és vicces, pont jól esik egy bögre kakaó mellé. Nagyon komolyan azért ne vegyük: olyan csak az amerikai filmekben van, hogy megtört szívvel ülünk a kanapén valaki másnak az otthonában, és pont Jude Law csönget be hozzá véletlenül.

9. Aludj csak, én álmodom

Lucy-nak nincs családja, jegyeladóként dolgozik egy metróállomáson. Fülig szerelmes lesz Peterbe, akit csak látásból ismer. Úgy tűnik, az idei karácsonyt is egyedül ünnepli, amíg a sors közbe nem szól: Peter egy baleset folytán a metrósínekre esik, a megmentésére siető Lucy-t pedig véletlenül a menyasszonyának nézik a kórházban. Innentől felgyorsulnak az események: Peter családja befogadja a kómában fekvő fiúk "menyasszonyát". Sandra Bullock egyik első nagy sikere igazi karácsonyi családi darab - akkor is nézzük meg, ha már százszor láttuk!

8. Hull a pelyhes

Általában szeretjük, ha Schwarzenegger családi filmekben játszik - vicces és bizarr, hogy az izomkolosszus exterminátor óvóbácsi, vagy épp gyereket szül. Ebben a filmben nem a világot menti meg, hanem másfél órán át üldöz egy készletről kifogyott babát, amit a fia szeretne karácsonyra. Szigorúan csak akkor nézzük meg, ha már az összes ajándékot beszereztük!

7. Die Hard - Drágán add az életed

Ha már az akcióhősöknél tartunk...ha valaki nem kedveli az érzelmes amerikai filmeket karácsonyra, annak Bruce Willis első Die hard-ját ajánljuk. Igaz, hogy percenként átlag húsz golyót lőnek ki benne, de hát mégis csak karácsonykor játszódik...

6. Az élet csodaszép

Az 1946-ban készült film igazi karácsonyi klasszikus. George Bailey dolgai nem állnak túl jól december 24.én - cége a csőd szélén van, ő úgy érzi, nincs értelme az életének. Az öngyilkossága előtt azonban küldenek neki egy angyalt, hogy megmutassa neki, milyen lenne az élet nélküle, hogy alakult volna a szerettei és a városa sorsa, ha ő meg sem született volna.

5. Bunyó karácsonyig

Ha több napos ünnep, akkor Bud Spencer- Terence Hill, ez már évtizedek óta szabály. Még szerencse, hogy van egy külön karácsonyi filmjük is!

4. Karácsonyi vakáció

Az Amerikai vakáció és Európai vakáció filmek jól ismert családja ezúttal a karácsonyt készülnek összerombolni. Aki szerette a korábbi filmeket a Griswold család kalandjairól, annak ez a kötelező darab a fadíszítéshez!

3. Csoda New Yorkban

A Reszkessetek betörők írójának karácsonyi filmje arról, hogy ha hiszünk benne, a csodák megtörténhetnek - még a Télapóról is kiderülhet, hogy valóban létezik, és köztünk jár!

2. Reszkessetek betörők

Hiába több, mint húsz éves a film, valahogy nem tudjuk megunni. Sokan akkor is háttérzajnak használják, ha nincs idejük leülni egy kicsit pihenni. Az egyedül hagyott chicagói kisfiú kilencvenes évek humorral átitatott története minden idők egyik legnépszerűbb karácsonyi vígjátéka - az azóta szállóigévé lett jeleneteit pedig egész generációk szajkózzák a megjelenése óta.

1. Igazából szerelem

A karácsonyi filmek netovábbja. Még midig vannak, akik szerint a film túl "nyálas" a legtöbben azonban ha mást nem is, az sztárparádét felvonultató, sok szálon futó angol filmet legalább évente egyszer, karácsonykor újranézik - hiszen még századszor is találunk benne olyan jeleneteket, amit kicsit meg tudunk könnyezni.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így nem romlik meg a hűtőben a nyitott üveg lekvár

Egy üveg lekvár nagy kincs, a gyümölcsös finomságokkal telepakolt kamra pedig maga a kincstár: azonban, ha innen előveszünk egy üveget, majd felbontva a hűtőbe tesszük, megtörjük a szavatosság varázsát, és nagyon oda kell figyelnünk a lekvár tárolására. A Napi Tipp ebben nyújt most segítséget.