Ezt nem hiszed el. Túlérett banán ellen hajszárító???

Ez annyira durva - nem értjük, és hihetetlen az egész videó. Nektek van magyarázatotok a varázslatos banánzöldülésre, vagy a srác tényleg visszaforgatta az időt?

Na jó, azért annak is van határa, hogy mit hiszünk el, videó és szavahihetőnek tűnő srác ide vagy oda, ezután eléggé szkeptikusan ültünk az irodában.

A TRÜKK

A srác beleteszi a túlérett, csúnyán bebarnult banánt egy órára egy zacskó nyers rizsbe, ami ugye köztudott, hogy beszívja a nedvességet - ezért rakunk sokan a sótartóba is.

Ez eddig oké.

Ezután viszont nem forró fokozaton HAJSZÁRÍTÓVAL addig fújja a banánt, amíg az konkrétan kisárgul-zöldül, mintha visszafordítaná az időt. Hogy lehet ez?? Miért??

Na jó, nézzétek meg inkább - a magyarázatokat kommentben kérjük szépen!

Ha pedig szereted az érett banánt, süsd szimplán banánkenyérbe :)

Banános receptjeitekből:

Hozzászólások (1)

NajaNivea

Egyáltalán nem volt túlérett, mikor a végén felbontja, látszik is hogy egészséges és szép a belseje. A youtube videóban írták a megoldást, simán be volt rakva a friss banán a mélyh?t?be, ezért kapta ideiglenesen ezt a barnás színt (és nem a túlérettség miatt) és mikor felmelegítette hajszárítóval visszamelegedett a banán és visszakapta a rendes színét. Ha a banán túlérik olyan kémiai reakciók történnek a héjban hogy azt nem tudod visszazöldíteni. De ha akarod próbáld ki, én majd leülök és mosolyogva nézem ahogy hajszárítózol egy túlérett banánt :D

Címlapról ajánljuk

Miből főzzek? – Ez a filléres főzelékek és gyümölcsös sütik...

Mindannyian szeretnénk egy fokkal tudatosabban táplálkozni, nem? Ennek kulcsa pedig elsősorban az alapanyagokban rejlik, amiket a konyhában használunk. A Nosalty csapatával ebben szeretnénk most mindenkinek segítséget nyújtani azáltal, hogy minden hónapban bemutatjuk az éppen aktuálisan termő/beszerezhető zöldségeket és gyümölcsöket, és a belőlük készíthető jobbnál jobb ételeket.

Nosalty

További cikkek