Ezért nincs elég és jó kenyér Magyarországon

A budapesti családi pékség üzemeltetője egy közösségi oldalon írta ki magából, hogy mi az oka annak, hogy gyakran kifogynak a kenyérből pékműhelyük boltjában.

„A kollégáim és én is nagyon sokat dolgozunk azon, hogy mindenki hozzá tudjon jutni jó minőségű kenyérhez, de nem tudunk eleget sütni. Ennek a legfőbb oka, hogy NEM találunk munkaerőt!” - írta posztjábanVajda József, a Pékműhely tulajdonosa, elnézést kérve vásárlóiktól az utóbbi időben gyakran felmerülő kenyérhiány miatt.

„Az ország egyik fele arról panaszkodik, hogy nincsen munka, míg az én környezetemben lévő vállalkozások nagy része arról, hogy nincsen ember, aki dolgozni akar” -folytatja a pékmester, aki szerint nemcsak péket nem találnak, aki szereti a munkáját és dolgozni szeretne, de megbízható pultost és futárt sem.

„Ha 10 jelentkezőből egy sem jön el a megbeszélt időpontra (mielőtt bármit is megkérdezne, pl. munkaidő, fizetés stb), akkor még esélyünk sincsen felvenni valakit!” - panaszoljaVajda, aki végül a vásárlói megértését kéri.

Vajda József (akinek sztorijáról a 444.hu is beszámolt) egyébként külföldön tanulta a pékszakmát, majd 2010-ben hozta létre családi pékségüket azzal a szándékkal és elkötelezettséggel, hogy jó minőségű, finom és egészséges kenyereket készítsenek természetes alapanyagokból, felelevenítve nagyszüleink tudását és kenyér iránti tiszteletüket.

"Azon fáradozunk minden nap, hogy fejlesszük ismereteinket, és egyre jobb kenyereket alkothassunk a Természettel együtt és vele összhangban. Igyekszünk megtalálni ember és természet között az egyensúlyt felhasználva őseink tudását, hogy gyermekeinknek egy jobb világot tudjunk továbbadni" - vallja Kata és József, a Pékműhely alapítói, akik már pár éve is belefutottak abba a problémába, hogy pékséget akartak nyitni, de nem találtak megfelelő péket.

És ezt olvastad már?

Lehet, hogy idén már nem nyitnak ki a strandbüfék? Ezért is bukhatjuk idén a balatoni lángosozást

Címlapról ajánljuk