Bukhatjuk idén a strandon lángosozást

Munkaerőhiány miatt külföldi vendégmunkások, diákok, szakképzetlen, kisegítő családtagok szolgálhatják ki idén a hazai nyaralóhelyeken a turistákat.

Több helyen azért nem nyitottak még ki a panziók, büfék, éttermek, mert nehezen találnak alkalmazottakat. Ausztria, Németország, Svájc, Olaszország, Anglia, Skócia, a Benelux államok – ezekbe az országokba vándorolnak legtöbben a hazai vendéglátásból.

“Átlagosan száz-százötvenezer forinttal keresnek többet tőlünk nyugatabbra a szakácsok, a külföldi hotelek, vendéglátóhelyek elcsábítják a magyar szakembereket” – mondta Antalffy Gábor, a Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetségének (Kisosz) ügyvezető elnöke.

Kifejtette, a szakképzést elősegítő Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program pályázatai az utánpótlást biztosítják, de ezek a tanfolyamok idén már nem oldják meg a munkaerőhiányt, ráadásul szükséges lenne előírni, hogy a tanfolyam elvégzése után meghatározott ideig csak itthon dolgozhassanak a friss vendéglátósok.

Ez is érdekelhet!

Tudtad, hogy a pálcás jégkrémet egy kisfiú találta fel feledékenységből? További 12 érdekes ételadatot hoztunk

(NOSALTY/hirado.hu)

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek