Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ezek lettek Magyarország legjobb sajtjai 2020-ban

Az Etyeki Látogatóközpontban rendezték meg előző hétvégén a VIII. Magyar Sajtmustrát. Idén 6 arany, 9 ezüst és 10 bronz minősítés született a legjobb sajtok kategóriájában. 
Az idei sajtmustrán a szakmai zsűri közel 100 minta közül választotta ki a legjobb magyar sajtokat. A mustrát szervező Magyar Sajtkészítők Egyesületének célja a kezdetektől fogva az, hogy elismerje, és a nagyközönséggel is megismertesse a legjobb minőségű magyar sajtokat, valamint még magasabb piaci pozícióba juttassa a hazai sajtkészítőket – derül ki a Magyar Konyha Online cikkéből. Idén összesen 6 arany, 9 ezüst és 10 bronz minősítés született, íme a legjobb sajtok készítőik nevével együtt feltüntetve. 
 
 
Aranyérmesek
 
Kékpenésszel érő félkemény sajt – Magyardombegyházi Sajtműhely
 
Baráthegyi zsíros tehénsajtkrém – Szimbiózis Alapítvány
 
Parenyica – Csontos Jánosné
 
Krém fehér sajt – Tóth Gábor
 
Házi vaj – Tolbán Sajt
 
Paraszt Sajt Raklett – Ficsor Árpád Zsolt
 
Ezüstérmesek
 
Rögös túró – Csengő Manufaktúra Kft.
 
Natúr joghurt – Csengő Manufaktúra Kft.
 
Parenyica – Deák Szilvia-Hegyesi Éléstár
 
NEKEM 8 Parenyica – Zgyerka Zsolt
 
Natúr joghurt – Schlégel Piros
 
Póréhamus-Fehérpenészes Lágysajt – Tolner Kata
 
KereKecske Krémsajt – Ezüst kecske/ Mocskonyi Rea és Mátyás
 
Parenyica – Debreczeni Ildikó
 
Mozzarella golyó – Makrom Kft. ZILDA Tejfeldolgozó
 
Bronzérmesek
 
Kemény sajt – Hanufer Balázs
 
CERVINUS Fenomenale – Szarvasi Agrár Zrt.
 
Kónyi félkemény sajt – Kónyi Csengettyűs
 
Baráthegyi zsíros kecskesajtkrém – Szimbiózis Alapítvány
 
Natur joghurt – Molnár Viktor
 
Pönpörödős sajt – Csende Laszló
 
Rögjukas félkemény Juhsaj – Volenszki Gergely
 
Natur joghurt – Tolbán Sajt
 
Camembert – Sikárné Borbély Mária
 
Ricotta – Makrom Kft. ZILDA Tejfeldolgozó
 
Ez is érdekelhet: 
 
Szólj hozzá!

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!