Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ez a magyar sajt a világ egyik legjobb sajtja lett

A legkiválóbb sajtok versenyén, a Bergamo-ban megrendezett World Cheese Award-on nyert el rangos elismerést egy etyeki sajt. Hamarosan itthon is kapható lesz a kecskesajt. 
Az Etyeki Kecskesajt Manufaktúra még csak nem régiben alakult meg, máris a világ egyik legjobb sajtját forgalmazza- derül ki a Hello Vidék cikkéből. A manufaktúra idén először indult el a világ legrangosabb sajtversenyén, a World Cheese Awards-on, Etyeki Hófehér néven forgalmazott, kecsketejből készített sajtja azonban már az első alkalommal bekerült a világ 84 legjobb sajtja közé. A World Cheese Awards versenyén nem mellesleg 42 ország 3804 sajtját regisztrálták, ebből a felhozatalból nyert el két elismerést is a magyar sajt. 
 
 
A nemespenésszel érő lágysajt Super Gold díjat kapott, ezen kívül megkapta a „Világbajnokság legjobb közép-kelet-európai sajtja”-nak járó különdíjat is. Bár a manufaktúrát csak nem régen alapították, a díjnyertes sajt mögött közel egy évtizedes fejlesztő munka áll, a manufaktúra egyik tulajdonosa, a nem mellesleg jogász diplomával rendelkező Vidáné Kondor Oktávia svájci és osztrák mesterektől tanulta el a szakma titkait és trükkjeit az elmúlt években.
 
,,A kézműves sajtkészítés nem csupán a munkánk, hanem a szenvedélyünk. Egy évtizednyi kísérletezéssel és tökéletesítéssel a hátunk mögött azt valljuk, hogy sajtjaink esszenciája a részletekben rejlik" - vallja a győztes sajt előállítója, aki férjével, Vida Jánossal működteti a manufaktúrát.
 
Az Etyeki Kecskesajt Manufaktúra gazdaságában jelenleg 100 szánentáli kecskét tartanak, amelyek bio minősített szénán nevelkednek, így termelve azt a kiváló minőségű tejet, amelyből a díjnyertes sajtok készülnek. A Mafukatúra kínálatában egyaránt található világbajnok camembert-típusú sajt, félkemény- és grillsajt is, hamarosan pedig a fővárosi éttermek mellett a nagyközönség is hozzájuthat a prémium kecskesajtokhoz, a vállalkozás bővülésének köszönhetően januárra elkészül az az  EU-vizsgás üzem, amelyben a jelenleginél nagyobb volumenben állítják majd elő a sajtokat.
 

Ez is érdekelhet: 

 
Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!