Ez a jégkrém biztosan csak a szádban olvad

Felfedezték az olvadásbiztos jégkrémet, persze teljesen véletlenül.

Gyökeresen megváltoztathatja a jégkrémevést a japánok új felfedezése.A kanazawai Bioterápiás Kutatócenter (Biotherapy Developement Research Center) teljesen véletlenül feltalálta az olvadásbiztos jégkrémet.

Forrás: Twitter

A kutatók az eperben is megtalálható polifenol vegyületeket tesztelték. Megbíztak egy séfet, hogy haszálja fel a polifenolokat egy desszertben. Az eredmény az lett, hogy a krém tökéletes állagúvá vált. Ezután a vegyületeket tovább tesztelték más desszerteken is.

Így fedezték fel a Kanazawa Ice nevű jégkrémet, amely olvadásbiztos a melegben. A jégkrém körülbelül öt percet bír a 28 fokos melegben, csak utána kezd olvadni. A terméket már kapni lehet Oszakában 500 yenért, azaz körülbelül 1170 forintért.

...ezeket láttad már?

Ezeket olvastad már?

via Foodbeast.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.