Eszközök a tiszta konyha szolgálatában

Használj te is olyan eszközöket, melyek segítségével könnyebben megy a főzés, sőt, még a rendet is egyszerűbb megtartani általuk.

Tálak

A fém tálak azon kívül, hogy esztétikusabbak, sokkal inkább alkalmasak bármilyen tészta, szósz vagy hab keverésére. Könnyebb a tisztításuk, és az élettartamuk is jóval hosszabb egy műanyag edényénél, amely el is színeződhet a sok használat alatt.

Szemetes

Ha már nálatok is vannak szelektív hulladékgyűjtők, gyűjtsd Te is külön-külön a konyhai hulladékot. Vásárolj több szemetest vagy egy külön erre a célra készült terméket, amely lehetőleg rozsdamentes fémből készült.

Vágódeszka

A tömör fából készült vágódeszkák a legszebbek és egyben leghasznosabbak a konyhai munkáknál. Súlyuknál fogva nem csúsznak el szeletelés közben a konyhapulton. Rendszeresíts több vágódeszkát: kell egy a nyers húsoknak, egy a zöldségeknek, a készételeknek, és egy a kenyérszeleteléshez is. Használat után öblítsd le, majd dörzsöld át a felületüket egy félbevágott citrommal, így nemcsak a maradékok, de a kellemetlen szagok is távoznak róla.

Konyhai tárolódobozok

Liszt, kávé és cukor - megannyi zacskó a polcon. Tartsd inkább dobozokban az alapanyagokat, ha nincs kedved hetente takarítani a kamrát. Vagy tedd dobozokba a maradék ételeket - miután kihűltek, mehetnek a hűtőbe, ahol nem foglalnak akkora helyet, mint egy egész lábas vagy serpenyő. Amikor kiürültek, ne töltsd fel egyből őket, menjenek a mosogatógépbe avagy a konyhai csap alá egy alapos fürdőre, így a következő adag belekerülő alapanyag is tovább eláll.

Mosogatógép

Nem mindenki engedheti meg magának, hogy mosogatógépet vásároljon, de az is lehet, hogy nincs elég hely a konyhájában ennek a masinának, mégis, aki teheti, áldozzon rá - nagyon sok időt és felesleges munkát spórol meg vele.

Mosogatótálca

Olyan mosogatótálat válassz, amelyikhez nagy csöpögtetőfelület tartozik, hogy főzés közben, amikor a használt edényeket elöblíted, legyen helyed szárítani őket. (X)

Ez csak néhány ötlet, további Jófogásért kattints ide!

Címlapról ajánljuk

5 módszer, hogy okosan újrahasznosítsd a régi ruháidat

Alapvetően évente egyszer érdemes átnézni a gardróbunkat, hogy ne legyen tele felesleges darabokkal: így helyet csinálhatunk az új ruháknak, és sokkal rendezettebb lehet a ruhásszekrényünk is. De mit csináljunk azokkal a farmerekkel, pólókkal és társaikkal, amiket ilyenkor kiszelektálunk?

Szabó Anna

További cikkek