Elhunyt a neves hazai cukrászmester

64 éves korában elhunyt Pataki János érdi cukrászmester, vállalkozó, a legendás Pataki cukrászda megálmodója és tulajdonosa.

Az érdi cukrászmester számos magyar és külföldi szakmai verseny kitüntetettje, valamint a "Magyarország Tortája" és az "Év Fagylaltja" versenyek szakmai irányítója is volt. Vállalkozóként és cukrászmesterként a kiváló minőségű cukrásztermékek készítése mellett Pataki János hangsúlyt fektetett az innovációra, így például a nemzetközi cukrásztrendek honosítására.

2007 óta a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének, 2008-tól 2012-ig pedig a Cukrászok és Fagylaltkészítők Nemzetközi Szövetségének (U.I.P.C.G Union Internationale de la Patisserie-Confiserie-Glacerie) elnöke volt.

A köztiszteletben álló cukrászmester halálának hírét az Ipartestületek Országos Szövetsége (Iposz) és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete közösen tette közzé. Búcsúztatásáról a családdal történt egyeztetés után adnak tájékoztatást.

(via: MTI)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Kipróbáltuk a lehengerlő hangulattal csábító bükfürdői Caramell Premium Resort éttermeit

Minőségi alapanyagokból készített és a szezonalitást előtérbe helyező, ízekkel teli fogások, érthető konyha és teljes testi-lelki megújulás – csak hogy párat említsünk azokból az jellemzőkből, amelyek hozzájárulnak a kellemes kikapcsolódáshoz a Caramell Premium Resort-ban. Nemrég nekünk is lehetőségünk nyílt arra, hogy átadjuk magunkat a teljes pihenésnek a 4-csillagos szállodában, ahol természetesen a Mandala és Cardamom névre hallgató éttermeket is leteszteltük. A következőkben részletesebben is beszámolunk a szállodában szerzett élményeinkről, illetve bővebben kitérünk a kóstolt fogásokra is.

Hirdetés

További cikkek