Durván átverheted az agyadat ezzel a gyönyörű steakkel – Nem találod ki, miből van!

A TGI Fridays nevű étteremláncot eddig leginkább szaftos húsairól és ízletes amerikai ételeiről ismertük, legalábbis mostanáig. Miből készülhet ez a gyönyörű steak? 

A 2020-as év első hónapjában megannyi helyen olvashatunk a veganuárról, ebben a 31 napban ugyanis többen is megfogadták, hogy csak és kizárólag húsmentesen étkeznek.
A TGI Fridays angliai éttermei igazi különlegességgel rukkoltak elő a húsmentes hónap alkalmából, és egész januárban kapható náluk az egyedi fűszerezésű görögdinnyesteak!
https://twitter.com/TGIFridaysUK/status/1213122358241824769?ref_src=twsrc%5Etfw

Mintha igazi hús lenne, nem igaz?

Pedig a vegán steak csak és kizárólag dinnyéből készül (igen, a tél kellős közepén, igazi görögdinnyéből), még a húsosnak tűnő barna kéreg is gyümölcsből van. A dinnyesteaket fokhagymával és csípős chilis sriracha szósszal ízesítették, és sült krumplival valamit sült zöldségekkel tálalva igen borsos áron, átszámítva nagyjából 5000 forintért kapható.
A görögdinnyesteak önmagában nem új dolog, a vegán fogás néhány évvel ezelőtt kezdte el learatni a babérokat, az interneten is rengeteg elkészítési módot találunk.
Van, aki beirdalva, szeletenként süti ki a dinnyét faszenes grillsütőn, más viszont gondosan előkészíti az ételt azelőtt, hogy megsütné: egy internetes videóban például egy 10 kg-os dinnyét hámozás után sós - oregánós - folyékony füstös vízben pácolnak, ezután pedig több, mint három órán át a sütőben sütik. Van, aki szerint igazán ízletes fogás, mások szerint viszont furcsa és kicsit zavaró forró, fűszeres görögdinnyét enni.

via delish

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek