Nemrég írtunk meg mi is, hogy a Dunántúl legendás csárdája bezár, és nem is kívánják semmilyen formában átadni az üzemeltetését másnak. Most viszont, úgy néz ki, mégis van remény arra, hogy újranyisson.
Váratlanul zárt be a méltán híres Bagoly Gasztrokult Élménytér, amely a dunántúli Mecseknádasd ismert csárdája volt. Eddig fel sem merült, hogy bármilyen formában újranyithasson a hely, most mégis van erre kilátás.
Nemrég bezárt, mégis újranyithat a Dunántúl ikonikus csárdája/ kép forrása
A bejelentést követően elcsitult a csárda közösségi oldala, viszont a napokban kirakott friss poszt arról árulkodik, hogy egy pécsi székhelyű ingatlaniroda kínálatában eladóvá vált.
Eszerint a Bagoly Gasztrokult Élménytér teljes berendezésével és ingóságával eladó 199 millió forintért, ami egyben azt jelenti, hogy a megállapodást követően azonnal üzemeltethető lenne.
A csárda egyébként a 6-os út mentén, körülbelül pont félúton Szekszárd és Pécs között helyezkedik el, és nemcsak Mecseknádasd, hanem a régió meghatározó vendéglátóhelyévé vált a közel negyven év alatt, míg üzemelt.
A cigánypecsenye a hirtelen sült ételek közé tartozik, ami kellemesen füstös, fűszeres és kellően zsíros. Igazi íz- és kalóriabomba, amit érdemes olykor belecsalni a heti menübe. A ...
A klasszikus csirkepörkölt egy hagyományos magyar étel, amely gazdag ízvilágú és egyszerű alapanyagokból készül. Ez az alaprecept, amit variálni lehet saját ízlés szerint, például ...
Húsvét után több minden maradhat a kamrában, hűtőben: készítsünk belőlük egy eklektikus, laktató reggelit. A sós kalácspudingba belekerülnek az ünnep kedvenc ízei, így méltó ...
Persze a húsvéti sonka maradék főzőlevéből isteni bableves, babfőzelék is készülhet, de ha egy fokkal egyszerűbb ételt főznénk belőle, válasszuk az alábbi receptet. Szerény ...
Húsvéti szezonális élelmiszer-ellenőrzést tartott a Nébih az egész országra kiterjedően, és amellett, hogy rengeteg élelmiszert kivont a forgalomból, nem kevés bírságot is kiszabott.
Mindenki ujjongással fogadta, hogy visszatér a retro Traubisoda, azonban pár nap alatt eltűnt a boltok polcairól. Most kiderült, mi áll a dolog hátterében.
A Húsvétot mindig lelkes készülődés, és a jó minőségű házilag füstölt sonkák utáni hajtóvadászat előzi meg. A nagyszombati vacsora elteltével azonban legtöbben telítődnek a ...
Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :)
A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...