Mennybe repülsz ettől a jeges csodától – Leteszteltük a Vatikán hivatalos fagyiját

Ha valaha is elgondolkodtál azon, hogy milyen lehet a Vatikán hivatalos fagylaltja, akkor jó hírünk van: megkóstoltuk a Halleluja névre keresztelt különlegességet, és egyértelműen állíthatjuk, hogy megér minden falatot!

Mi ez a fagyi, és miért különleges?

A Halleluja fagylalt a 2025-ös jubileumi szentév alkalmából készült, és egy igazi olasz kézműves mestermű. A megalkotója Vincenzo Squatrito, aki a tradicionális olasz ízeket ötvözte egy modern, krémes állagú desszertben. Az alapja a híres gianduia, vagyis a csokoládé és pirított mogyoró tökéletes harmóniája, ami egyszerre gazdag és bársonyos.

Halleluja fagylalt
Mennybe repülsz ettől a jeges csodától – Leteszteltük a Vatikán hivatalos fagyiját

Hol lehet megkóstolni?

A fagylalt természetesen a Vatikánban debütált, de szerencsére Európa számos pontján – köztük Magyarországon is – elérhető. Hazánkban például Balatongyörökön, Balatonmáriafürdőn, Székesfehérváron és Érden is meg lehet kóstolni, így nem kell Rómáig utazni, ha valaki kíváncsi erre az égi finomságra. Valószínűleg egyre több helyen bukkan majd fel ez a fagylalt, többek között egy gödöllői fagyizóban is felbukkan majd. Meghívást kaptunk a gyárukba, ahol megkóstolhattuk a Halleluját.

És az íze?

Egyszerűen fantasztikus! A selymes csokoládé és a ropogós mogyoró ízvilága tökéletes egyensúlyban van. Egyik sem nyomja el a másikat, hanem szépen kiegészítik egymást. Ráadásul a textúrája is hibátlan: krémes, mégis könnyed, és minden kanálnál érezhető a gondosan válogatott alapanyagok minősége.

Érdemes kipróbálni?

Egyértelműen igen! A Halleluja nem csupán egy fagylalt, hanem egy kis darabka olasz művészet és hagyomány, amely tökéletesen megidézi a Vatikán kifinomult ízlésvilágát. Ha szereted az igényes, prémium fagyikat, akkor ezt egyszerűen nem szabad kihagyni!


Még több gasztrotartalom itt:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Húsvéti bableves

A Húsvétot mindig lelkes készülődés, és a jó minőségű házilag füstölt sonkák utáni hajtóvadászat előzi meg. A nagyszombati vacsora elteltével azonban legtöbben telítődnek a ...

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...