Dübörög a magyar gasztroforradalom!

Különlegességekkel vár bennünket idén a Főzdefeszt és a Street Food Show: kiváló magyar kézműves sörök a legmenőbb utcai kajákkal kötnek házasságot a Műegyetem rakparton. (x)

Egy dolgot nem értek: hogyan történhetett az meg, hogy eleddig nem vettük észre a kézműves sörök és az utcai kaják, az ún. street food kompatibilitását? Hogyan élhettünk mindeddig vakságban? Pedig ezt a két műfajt az Isten is egymásnak teremtette! Szerencsére az univerzum rendje helyreáll június 7. és 9. között a fővárosi Műegyetem rakparton, ahol a korábbi években már sikeresen megszervezett Főzdefeszt és Street Food Show randevúzik majd egymással.

Mindkét esemény kinőtte már korábbi otthonát, a Mikszáth Kálmán teret illetve a Hold utcai piacot, az új helyszín pedig három napig a hazai gasztroforradalom Mekkájává változik. Az elmúlt években mindkét esemény üde színfoltot hozott a magyar gasztronómia világába, és ezreket ismertetett meg a kézműves sörökkel és a világ ízeivel, kettejük fúziója pedig minden számítás szerint jócskán felkavarja az állóvizet.

Az ennivalók tekintetében a rendezvény elhozza a korábbi évek Dining Guide Street Food Show-inak legnépszerűbb szereplőit. Itt lesz minden, ami ebben a műfajban számít: kínai konyha, pho, nepáli naan, baszkföldi ínyencségek. Az egzotikusabb vonal mellett persze az utcai táplálkozás nagy klasszikusa, a hamburger és a Buffalo csirkeszárny is képviselteti magát.

A tizenegy étkezde standja mellett idén kilenc guruló gyorsétterem is kipöfög a fesztiválra: a budapesti lángosok királya mellett fagylaltok is lesznek, sőt az ízig-vérig magyar hot dogot, a Kolbice-t is kipróbálhatjuk.

Az italok seregszemléjébe pusztán belefogni már embert próbáló feladat: negyven különböző főzde kínál több mint száz fajta sört. A korábbi évek közkedvelt ismerősei és a toplistákat vezető Keserű Méz mellett olyan újdonságokat is kipróbálhatunk, amelyeknek már a neve is furdaló kiváncsiságot ébreszt bennünk: Credo elnevezetű SMaSH IPA-val (Single Malt, Single Hop IPA) a Vertigo nevű amarillós lágersör, vagy épp a Propaganda. A fura kombinációk szerelmeseinek pedig lesz kiwis és gesztenyés sör is. Szóval készítsük az ízlelőbimbóinkat, mert élvezetekben dús hétvégével érkezik a nyár!

További információkat a következő linkeken találtok:

Főzdefeszt.hu

Facebook.com/Főzdefeszt

Dining Guide.hu

Facebook.com/Diningguide

Címlapról ajánljuk

További cikkek