Dínós tál gyerekeknek

Minden fiúnál van egy korszak, amikor imádja a dinoszauruszokat. Biztosan sztárok leszünk a csemete szemében, ha elkészítjük neki ezt a tálat, és még sokba sem kerül! (x)

Otthon már lépni sem tudsz a gumiból készült őslényektől? Vagy csupán dínómániás gyerekednek szeretnél kedvezni egy őslényes tállal, hátha abból szívesebben megeszi a zöldségeket? Esetleg a dínós szülinapi bulit szeretnéd feldobni a tematikába illő tálalással? Akármelyik verzió is illik rád, lesd meg DIY anyagunkat, amiben 1430 forintból készítünk egyedi, félelmetes, dínós tálat!

Kellékek:

  • 1 gumi dinoszaurusz
  • 1 megfelelő méretű műanyag tál
  • 1 fehér festék spray
  • recés kés
  • vágódeszka
  • gyurmaragasztó
  • filctoll
  • pillanatragasztó és/vagy ragasztópisztoly

Költségek:

1 darab dínó a Jófogásról 200 forint

fehér műanyag tányér 140 forint

fehér festékspray 1090 forint

Összesen: 1430 forint

Elkészítés ideje: 2 nap (a festék száradását is beleszámítva)

Nehézségi fok: nem bonyolult

Az első és legfontosabb lépés, hogy olyan dínót válassz, ami stabilan áll a lábán, hiszen a végén is meg kell állnia a nyaka köré épített tállal és a benne tálalt finomságokkal is. Nekünk ezért is volt szerencsénk a 8 őslényből álló pakkal, mert tudtunk válogatni.

Ha megvan a minden szempontból tökéletes dínó, akkor fogj egy vágódeszkát, egy recés kést, és vágd le a fejét! A vágás helyét jelöld ki úgy, hogy felállítod az állatot, megnézed, hol fut a vízszintes vonal a nyakán, és ehhez képest vágd el. Ha ezzel megvagy, tedd egy nagy kartonra, és a szabadban fújd le fehérre. A mi dínónk sötét színű volt, így az első fújás után 12 órával meg kellett ismételni a festést.

Ha a festéssel megvagyunk, akkor ragasszuk a dínó testét a tál aljára. Fontos, hogy itt is jól mérjük ki, jó helyre kerüljön a súlypont. Mi ehhez úgynevezett gyurmaragasztót használtunk, amivel ideiglenesen rögzítettük a fejet és a testet, majd megnéztük, megáll-e a szerkezet. Ha eltaláltuk a helyet, jelöljük be filccel. Amennyiben a vágásunk nem sikerült túl egyenesre, úgy pillanatragasztó helyett használjunk ragasztópisztolyt, mert annak a ragasztója jobban kitölti az esetleges egyenetlenségeket. A ragasztó megszáradása után már tehetjük is a finomságokat a tálba. (x)

Még több Jófogásért kattints ide!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ünnepi bevásárlás egyszerűen!

Az ünnepi készülődés nemcsak ráhangolódást, de komoly szervezést is igényel. Szerencsére nálunk, az ALDI-ban mindent megkaphatsz, amire csak szükséged lehet, legyen szó a karácsonyi vagy épp szilveszteri menü alapanyagairól, a kedvenc süteményed hozzávalóiról, otthonod ünnepi dekorációjáról vagy a családodnak és barátaidnak szánt ajándékokról – velünk időt és nem kevés pénzt is spórolhatsz.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

Vegán ünnepi menü

Legyen az idei karácsony fénypontja egy vegán ünnepi menü! Ugyan nem hagyományos, nem tradicionális, mégis tömve van jobbnál jobb, ízes fogásokkal.

Nosalty

További cikkek

Régi házi sütemények karácsonyra

Méteres sütemény, zserbó, flódni vagy porcukorban forgó hókifli. Ki ne ismerné ezeket a régi, házi süteményeket, melyek a karácsonyi süteményes tálca sztárjai?