Dínós tál gyerekeknek

Minden fiúnál van egy korszak, amikor imádja a dinoszauruszokat. Biztosan sztárok leszünk a csemete szemében, ha elkészítjük neki ezt a tálat, és még sokba sem kerül! (x)

Otthon már lépni sem tudsz a gumiból készült őslényektől? Vagy csupán dínómániás gyerekednek szeretnél kedvezni egy őslényes tállal, hátha abból szívesebben megeszi a zöldségeket? Esetleg a dínós szülinapi bulit szeretnéd feldobni a tematikába illő tálalással? Akármelyik verzió is illik rád, lesd meg DIY anyagunkat, amiben 1430 forintból készítünk egyedi, félelmetes, dínós tálat!

Kellékek:

  • 1 gumi dinoszaurusz
  • 1 megfelelő méretű műanyag tál
  • 1 fehér festék spray
  • recés kés
  • vágódeszka
  • gyurmaragasztó
  • filctoll
  • pillanatragasztó és/vagy ragasztópisztoly

Költségek:

1 darab dínó a Jófogásról 200 forint

fehér műanyag tányér 140 forint

fehér festékspray 1090 forint

Összesen: 1430 forint

Elkészítés ideje: 2 nap (a festék száradását is beleszámítva)

Nehézségi fok: nem bonyolult

Az első és legfontosabb lépés, hogy olyan dínót válassz, ami stabilan áll a lábán, hiszen a végén is meg kell állnia a nyaka köré épített tállal és a benne tálalt finomságokkal is. Nekünk ezért is volt szerencsénk a 8 őslényből álló pakkal, mert tudtunk válogatni.

Ha megvan a minden szempontból tökéletes dínó, akkor fogj egy vágódeszkát, egy recés kést, és vágd le a fejét! A vágás helyét jelöld ki úgy, hogy felállítod az állatot, megnézed, hol fut a vízszintes vonal a nyakán, és ehhez képest vágd el. Ha ezzel megvagy, tedd egy nagy kartonra, és a szabadban fújd le fehérre. A mi dínónk sötét színű volt, így az első fújás után 12 órával meg kellett ismételni a festést.

Ha a festéssel megvagyunk, akkor ragasszuk a dínó testét a tál aljára. Fontos, hogy itt is jól mérjük ki, jó helyre kerüljön a súlypont. Mi ehhez úgynevezett gyurmaragasztót használtunk, amivel ideiglenesen rögzítettük a fejet és a testet, majd megnéztük, megáll-e a szerkezet. Ha eltaláltuk a helyet, jelöljük be filccel. Amennyiben a vágásunk nem sikerült túl egyenesre, úgy pillanatragasztó helyett használjunk ragasztópisztolyt, mert annak a ragasztója jobban kitölti az esetleges egyenetlenségeket. A ragasztó megszáradása után már tehetjük is a finomságokat a tálba. (x)

Még több Jófogásért kattints ide!

Címlapról ajánljuk

További cikkek