Közeledik a Mikulás: nem semmi csokiárak várnak a boltokban

A mikulásfigurák árát sem kímélte a gazdasági helyzet. Idén, ha egy viszonylag tisztességes csokicsomagot szeretnél összerakni a gyerekeknek, unokáknak, akkor sajnos nem kevés pénzt kell a boltokban hagyni.

Idén sem lettek olcsóbbak a csokimikulások, ami részben a kakaó világpiaci árának emelkedésével hozható összefüggésbe – derült ki az RTL riportjából. Na, de mennyiért és milyen minőségben kapni idén csokimikulást?

A csoki mikulások ára is feljebb kúszott

Az alapanyagok drágulása és minden egyéb költség, mint a csomagolás és a szállítás költségeinek emelkedése miatt, a mikulásfigurák már komoly összegekbe kerülnek. Sokan mégis csak a minőségi csokoládék közül válogatnak.

Pénztárcához képest azért húzósak az árak, de szép és minőségi [némelyik áru]

–  nyilatkozta az RTL riporterének egy vásárló.

Van olyan gyártó, aki az árakon nem, vagy alig emelt, de ez esetben a kiszerelés méretét csökkentette.

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Duplacsokis kuglóf

Ha van otthon kuglófformánk, aligha menekülünk az ünnepi kuglófsütések elől. A piskótás süteményt azonban nemcsak ünnepek alatt érdemes elkészíteni, hiszen meglepően egyszerű, de ...

A magasabb kakaótartalmú csokimikulások között a legolcsóbb 500 forint, de a nagy méretű csokik vagy a magasabb kakaótartalmúak akár 1500 forintba is kerülhetnek. A kimérős szaloncukroknál sincs tolongás, amiből a legolcsóbbnak 1700 forint kilója.

A kakaóbab és a csokoládé világpiaci ára 150 százalékkal nőtt a tavalyi árszinthez képest, ráadásul a klímaváltozás miatt kevesebb is termett a kakaóbabból.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...