Így kell csodásan vitamindús csipkebogyóteát főzni

A csipkebogyó kertünk egyik legnagyobb kincse, a C-vitamin egyik szimbóluma. Ne felejtkezzünk meg róla, főzzünk házilag csipkebogyóteát télire, és melegedjünk fel vele kellemesen!

A téli szezon egyik favoritja a vitamindús csipkebogyó, amiből tényleg isteni, sokunk által kedvelt tea készíthető. De hogyan csináljuk, ha szert tettünk némi bogyóra, és nem filteres formában fogyasztanánk? A választ Bálint gazda oldalán találtuk meg. Így főzz tökéletes csipkebogyóteát:

Így kell csodásan vitamindús csipkebogyóteát főzni

Természetesen többféle módszer létezik, mellyel elkészülhet ez a szuper frissítő, mégis tápláló C-vitamin-bomba, a cikkíró viszont egy bizonyos módban bízik, íme:

Egy csésze teához a fogyasztás előtt 8-10 órával egy evőkanálnyi csipkebogyót (húst) langyos vízbe áztatunk. Használat előtt lassú tűzön felfőzzük forrásig. Forralni nem szabad, mert a tea C-vitamin tartalma csökken

– írja Rápóti – Romvári: Gyógyító növények című könyve.

Tipp: csak zománcozott vagy üvegedényt használjunk!

Tudtad?

A legtöbb hasznos vitamin nem a magvakban van, mint ahogy sokan gondolják, hanem a termés húsában.

Hogy mire jó a csipkebogyó húsa?

A csipkebogyót ajánlják még gyomorproblémákra, a fertőzések ellen és az elhízás megelőzésére, sőt a bőr egészségének megőrzésére is.

Tartósítani szárítva szokás: a frissen szedett bogyók néhány nap alatt kiszáradnak.

Lássuk a gyümölcshús beltartalmát:

  • cukor 10-20 %, pektin 10 %, fehérje 3 %
  • egyéb hasznos anyagok 100 g gyümölcshúsban
  • C-vitamin 900 mg
  • A-vitamin 15000 NE
  • B1 vitamin 0,1 mg
  • B2 vitamin 0,007 mg
  • B3 vitamin 0,4 mg
  • kalcium 510 mg
  • magnézium 120 mg
  • kálium 50 mg
  • nátrium 50 mg

Forrásunk volt.


Még több a teákról itt:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...