Családi kedvencek az asztalon - ezeket a recepteket főzzük leggyakrabban

Minden családban megvannak a bevett fogások, amelyek nélkül nem múlhat el egy vasárnapi ebéd, vagy szülinap. Ezeket esszük mi, szerkesztőségiek. (x)

Gondoljuk, nálatok is vannak százszor lepróbált, és mindahányszor jó minősítésessel végzett ételek, amelyek elmaradhatatlanok a családi összejövetelekről. Összegyűjtöttük nektek azokat a recepteket, amelyeket szerkesztőségünk tagjai gyakran, akár hetente elkészítenek.

Ezeket olvastad már?

Juci

Húsleves minden héten kerül náluk az asztalra. Szezonban lecsót akár naponta készítenek, de végeredményben a brassói aprópecsenye a legjelentősebb résztvevő a családi étkezőasztalon. Az olasz húsgolyók a baráti összejöveteleik sztárfogása.

Gyorsan, természetesen finomat

Ezeket olvastad már?

Anna

Náluk inkább a hidegtálak és a svédasztalos, kínálótálas megoldás a jellemzőbb. Édesanyja mézes-szójás oldalasa a legjobb és legfontosabb a családi melegétel-választékból.

Ezeket olvastad már?

Gréti

Anyukája hetente készített csirkepaprikást nokedlivel. Ő leggyakrabban tonhalas tésztát főz vagy tepsis csirkét süt a gyerekeinek. Egy almás palacsintát vagy egy banánkenyeret bármelyik este összedob, ha édesre vágyik a család. Lányaik kedvelik a csípős mexikói ételeket.

Ezeket olvastad már?

Gábriel

Minden héten készül zöldségkrémleves: brokkolival, karfiollal és más finomságokkal. Kedvelik a gyors olasz tésztákat, mint a carbonara. Édesanyjánál rántott hús, húsleves vagy tárkonyos raguleves mindig van a menüben.

Ezeket olvastad már?

Andris

Specialitása a spenótos tészta. Édesapja sok ételt készít dunai halakból, gyakori a halászlé, a sütős zöldségek hallal. Emellett köcsögben főtt babgulyása a legfinomabb.

Tudj meg többet a Knorr természetes alapanyagokból készült alapporairól itt!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek