Az avokádó szupergyümölcs, finom, egészséges, krémes, tele telítetlen "jó" zsírokkal - tény, hogy etikai szempontból megkérdőjelezhető termesztése és ezáltal fogyasztása is, ha figyelünk rá, hogy minél közelebbről (Európából, és ne Mexikóból, Dél-Amerikából) származó avokádót vegyünk, néha-néha belefér étrendünkbe. Mivel nem olcsó, és nagyon gyorsan barnul félbevágás után, ezért viszont jó volna megoldani ezt a problémát: ebben segítünk egy mindössze kétmozdulatos módszerrel.
De mitől és miért barnul be olyan gyorsan az avokádó?
Ez a barnulási folyamat hasonlatos ahhoz, amit alma, körte vagy burgonya félbevágása után tapasztalunk - írja a Sokszínűvidék. De van megoldás, és szinte biztos, hogy ott lapul a konyhádban minden, ami kell hozzá, azaz:
egy fél citrom, egy sütőecset és egy kis folpack.
Íme az egyszerű tipp az avokádó barnulása ellen
- vágd félbe az avokádót
- csavard ki egy fél citrom levét
- kend be a fél avokádód felét friss citromlével (pl. egy szilikon sütőecsettel)
- csomagold folpackba, rakd hűtőbe, és pár napon belül fogyaszd el. Ennyi!
Tipp: állítólag a citromom kívül mézzel vagy ananászlével is működik a trükk, próbáld ki, ezektől plusz pikantériát is remélhetsz!