Ha viszolyogsz a chia puding állagától, akkor ezt a lépést semmiképp se hagyd ki

Ha viszolyogsz a chia pudding állagától, de szívesen élveznéd a pozitív egészségügyi hatásait, vesd be ezt az egyszerű trükköt.

A chia magot nem véletlenül nevezik szuperélelmiszernek. Tele van omega-3 zsírsavakkal, fehérjékkel és rostokkal, ezeknek a tápanyagoknak köszönhetően pedig érdemes akár minden nap fogyasztani a sötét színű magból. Az egyik legelterjedtebb formája a chia magok fogyasztásának a chia puding, amely reggeli gyanánt vagy ebéd utáni édes fogásként is megállja a helyét. Ha azonban te is azok táborát erősíted, akik viszolyognak a nyálkás-nyúlós állagától, de nem szeretnél lemondani a pozitív egészségügyi hatásairól, vesd be ezt az egyszerű trükköt.

Chia puding átlátszó puhárban tetején narancssárga gyümölcs
Ha viszolyogsz a chia puding állagától, egyszerűen csak turmixold le a magokat

Csak annyit kell tenned, hogy előzetesen leturmixolod a chia magokat, így hozzájuthatsz a tápanyagokhoz, anélkül, hogy a ragacsos textúrájú puddingot kellene leküzdened a torkodon.

Szórd a chia magot, a tejet és az édesítőszert egy turmixgépbe, és néhány másodpercig turmixold az elegyet. Láthatod, hogy a kapott folyadék sűrű és sima, mousse-szerű állagú lesz.

Ezután a megszokott módon hagyd a chia pudingot néhány órára a hűtőben pihenni. Ezzel a trükkel ráadásul gyorsabban „összeérik” a puding, és már akár egy óra után is elfogyaszthatod.

Miért érdemes leturmixolni a chia magot

A chia magok a saját súlyuk 10-12-szeresét képesek felszívni folyadék formájában, ami kiválóan alkalmas puding készítéséhez.

Amikor ez a nedvesség bekerül, a magokban található nyálka (oldható rost) aktiválódik, ami a pudingnak azt a viszkózus, zselés állagot adja.

A textúra megváltoztatásán túl azonban más előnye is van a chia magok leturmixolásának.

Összeturmixolva a chia magok könnyebben emészthetőek és jobb tápanyag-felszívódást biztosítanak.

Az egyetlen dolog, amit szem előtt kell tartani, hogy közvetlenül felhasználás előtt turmixold le a magokat. Ha ugyanis előre leőrlöd a chiát, oxigénnek teszed ki őket, emiatt pedig megavasodhatnak.

Forrásunk volt.

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...