Céklatorta?! Nem őrültünk meg!

Céklatortát sütni? Ha más nem, akkor a színe miatt is, de kellemesen édes ízzel dobja meg a sütit, ne ódzkodj, próbáld ki!

Céklatorta csokival

Cékla, mint süti alapanyag? Ha eddig csak az agyonfőzött, ecetes, szeletelt savanyúságot ismerted, akkor éppen itt az ideje, hogy az eddig haszontalannak, sőt egyenesen bosszantónak vélt tulajdonságát kihasználd: színezd vele az ételt!

Még több céklás recept

Levesként is kitűnő, de ha eddig nem próbáltad tortában, tényleg megéri! Elég, ha az eszedbe jut, a répatorta is milyen bizarr ötletnek tűnhetett, mikor először hallottál róla, aztán mikor megkóstoltad, rájöttél, hogy nemhogy nem furcsa, hanem nagyon is finom édesség, már csak a benne lévő cukortartalom miatt is.

Na, a céklás süti azért kap erősítést a ciklámen gumókon kívül is: valódi étcsokit használj hozzá mindenképp, a kakaós tészta ezt csak fokozza, ami szintén ne instant, cukrozott kakaóporral legyen kiváltva! A cékla egy csepp újféle, édes ízt ad a sütihez, egyáltalán nem lesz furcsa, csak meg kell próbálni! Szerencsére a recept kis odafigyeléssel nem bonyolult, süt, kivajaz, összekever, homogén lesz, botmixer elő és a móka egyik felével már készen is vagy!

A ganache egy francia eredetű, nem akármilyen máz, amivel majd a kész tortát beborítjuk. Nem nagy ördöngösség ez sem, magas zsírtartalmú tejszínt (nem főzőt!) kell alacsony lángon forrásig hevíteni, majd a tűzről eltávolítva hozzákeverni a szép mennyiségű csokoládét. Hagyd hűlni, s ha már az alapod is megsüült, nyugodt szívvel borítsd be vele a tortát. Egyáltalán nem baj, ha lecsurog róla a máz, sőt! Sokkal szebben fog mutatni. Hagyd még egy kicsit hűlni, aztán hűtőbe vele, szilárduljon rajta a galanche. Egy óra elteltével tálalható, szeletelhető.

Tudtad-e?

A cékla pucolásakor figyelj arra, hogy nagyon megfogja a kezet, így ha akad otthon valamilyen, speciálisan ilyen helyzetekre vásárolt kesztyűd, azt mindenképp érdemes elővenni és használni. Én mindig óvatlan vagyok, és nem szentelek neki figyelmet, így csak hosszas sikálás után sikerül megfosztani a bőrömet a pirosas színezőanyagoktól.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Puha almafánk egyszerűen

Az amerikai fánkok egy érdekes alfaja az 'apple fritter', vagyis az almafánk: sütőporos tésztája gyorsan és macera nélkül bekeverhető, nem kell várni a kelesztésre sem. Felhőpuha ...

Sajtburgerleves

Elsősorban sajtburgerrajongók figyelmébe ajánljuk az alábbi receptet, ami a kedvelt street food ízeit gondolja újra levesformában - íme, a SAJTBURGERLEVES! Egy sűrű, laktató, raguszerű ...

Címlapról ajánljuk

Ez történik a testedben, ha rendszeresen eszel banánt

Sokan mumusként tekintenek a banánra egész életükben, mondván, hizlal, tele van cukorral, edzés/fogyókúra mellett tilos, stb. Pedig ha tudatosak vagyunk, minden gyümölcs fogyasztható - a banán pedig millió szempontból a tested barátja, hiszen tele van csomó-csomó egészséges tápanyaggal. Mutatjuk is!

Nosalty

További cikkek

Ez történik a testedben, ha rendszeresen eszel banánt

Sokan mumusként tekintenek a banánra egész életükben, mondván, hizlal, tele van cukorral, edzés/fogyókúra mellett tilos, stb. Pedig ha tudatosak vagyunk, minden gyümölcs fogyasztható - a banán pedig millió szempontból a tested barátja, hiszen tele van csomó-csomó egészséges tápanyaggal. Mutatjuk is!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...