Semmiképp ne próbáld ki a bolyhos pattogatott kukorica trendjét – Veszélyes következményei lehetnek

Hiába nagyon aranyos a neve, rengeteg veszélyt hordozhat magában.

Az élelmiszeripari trendekkel és kockázatfigyeléssel foglalkozó Rizikometer egyik Facebook-bejegyzésében arra figyelmeztet, hogy veszélyes lehet az egyik népszerű TikTok-trend, a „bolyhos pattogatott kukorica”. A Food Safety News cikkére hivatkozva azt írták, hogy élelmiszer-biztonsági szempontból eszement ötlet nyers tésztával keverni a popcornt.

Semmiképp ne próbáld ki a bolyhos pattogatott kukorica trendjét

... na de mi is az a „bolyhos pattogatott kukorica”?

A különleges édesség úgy készül, hogy először alacsony hőfokon egy serpenyőben vajat és pillecukrot olvasztanak össze. Ezután hozzáadnak egy csomag, süteményekhez készült lisztkeveréket, majd belekevernek néhány bögre popcornt.

@kaylagresh making the viral fluffy marshmallow popcorn 👻🍿🧡 #marshmallowpopcorn #halloweensnacks #halloween #halloweentreats #halloweenvibes #treats #fallvibes #spookytreats #spookyseason ♬ original sound - Itz.fall.timee

Azt gondolhatnánk, hogy ezzel semmi probléma, pedig a nyers liszt igen veszélyes lehet.

Sokan nem tudják, hogy a lisztet legalább 2 percig kellene minimum 70 Celsius-fokon melegíteni ahhoz, hogy biztonságosan fogyasztható legyen.

Nyers formában a liszt ugyanis számos kórokozót rejthet. Az utóbbi évben például csak az Egyesült Államokban legalább 168 E. coli-fertőzésről számoltak be, de szalmonellajárvány is kapcsolódott már a nyers liszt fogyasztásához.

Forrásunk volt.


Friss híreinkből:

Legújabb receptek

Aranygaluska-palacsinta

Minden, amit az aranygaluskában szeretünk, ebben a palacsintában is megtalálható. Diós habbal, édes vaníliás töltelékkel csábít a tálról a rakottas, aminek az egész család örül ...

Kókuszos-mandulás linzer

Kedvenc édességem a raffaello, szerettem volna egy hasonló ízvilágú, extrán krémes süteménnyel kedveskedni a családnak és az ismerősöknek. Ízlés szerint lehet még gazdagítani a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...