Betonkeverőben készült a gyros

Egy Pest megyei húsnagykereskedést ellenőrzött a NÉBIH, amelynek munkatársai felfedeztek egy engedély nélkül működő gyros-előállító üzemet is. 

A húsnagykereskedés ellenőrzése során a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH KÜI) szakemberei jelöletlen és nem nyomonkövethető termékeket találtak, emellett megállapították, hogy az üzemben a bontási, darabolási tevékenységről nem vezettek dokumentációt. A jelöletlen baromfi termékek Lengyelországból érkeztek EKAER szám nélkül, míg a lefoglalt marhahúsok termékeknek a nyomonkövetése nem volt megfelelő.

A nagykereskedés mögötti épületben egy engedély nélkül működő gyros előállító üzemet is felfedeztek az ellenőrök. Az ott dolgozók az ellenőrzés megkezdésekor elmenekültek a helyszínről. Az üzemben rossz higiéniai körülmények között, betonkeverőben készült nagy mennyiségben a gyros. A fellelt dokumentumok alapján számos fővárosi gyrososhoz szállítottak az üzemből.

A NÉBIH KÜI valamennyi helyiséget hatósági zár alá helyezett és elrendelte az ott fellelt 22 tonna baromfi, pulyka, marha-hús, joghurt és fűszerek megsemmisítését. Az eljárás folyamatban van, az ügyben milliós nagyságrendű bírság várható.

Ez is érdekelhet!

Hát, ezek a gyerekek nem azt kapták Karácsonyra, amire számítottak, ez tény - nézd a VIDEÓT!

(via NÉBIH)

Hozzászólások (2)

Törölt felhasználó

Ez botrány.... undorító... :( Vajon mennyi ilyen üzem lehet még???

Kaddu-Laḍḍu

GYALÁZAT!!! Ehhez hasonlót egy volt albérleti (Szeged, diákévek) lakótársam mesélt: náluk otthon, Dunavecsén a velük szemben lév? házban él egy pasas, aki abból kaszál óriási pénzösszegeket, hogy téglaport ad el f?szerpaprikaként - Pestre. Arról viszont fogalmam sincs, hogy azóta a rend?rök elkapták-e a frakkját, bár ahogy a magyar rend?rséget ismerem, nem hiszem, hogy megtették...

Címlapról ajánljuk

15 sercegős sertéssült, ami az utolsó falatig élvezet

Készítsünk egy klasszikus, sült sertéshúsos fogást, mert ezekkel lehetetlen mellényúlni. Szaftosak, omlósak, de ha kell, ropogósak és aranybarnák. Serpenyőben, sütőben, rántva vagy roston: mindegy, hogyan sütjük, a siker (és az üresre törölt tányér) garantált.

Nosalty

5 őszi finomság, amit csak most tehetsz el a kamrába

Ugyan az ősz már a zord hónapok felé vezet minket, amikor szinte alig vannak friss alapanyagok a boltban, még nem kell teljesen lemondanunk a befőzésről és a különböző finomságok eltevéséről. Sőt, az évszak rengeteg kincsét csak most tudjuk későbbre megőrizni. Lássuk, mik ezek!

Lakos Benedek

További cikkek

Na, ezért isszák tejjel a teát az angolok

Rengeteg különböző fajta tea létezik a világon, és ezen felül az elkészítési és fogyasztási módszerek is igen sokszínűek. Az egyik legismertebb és legkevésbé érthető kombináció a tejes tea, ami a britek nagy kedvence. De hogyan született meg ez a furcsa ital?