Betonkeverőben készült a gyros

Egy Pest megyei húsnagykereskedést ellenőrzött a NÉBIH, amelynek munkatársai felfedeztek egy engedély nélkül működő gyros-előállító üzemet is. 

A húsnagykereskedés ellenőrzése során a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH KÜI) szakemberei jelöletlen és nem nyomonkövethető termékeket találtak, emellett megállapították, hogy az üzemben a bontási, darabolási tevékenységről nem vezettek dokumentációt. A jelöletlen baromfi termékek Lengyelországból érkeztek EKAER szám nélkül, míg a lefoglalt marhahúsok termékeknek a nyomonkövetése nem volt megfelelő.

A nagykereskedés mögötti épületben egy engedély nélkül működő gyros előállító üzemet is felfedeztek az ellenőrök. Az ott dolgozók az ellenőrzés megkezdésekor elmenekültek a helyszínről. Az üzemben rossz higiéniai körülmények között, betonkeverőben készült nagy mennyiségben a gyros. A fellelt dokumentumok alapján számos fővárosi gyrososhoz szállítottak az üzemből.

A NÉBIH KÜI valamennyi helyiséget hatósági zár alá helyezett és elrendelte az ott fellelt 22 tonna baromfi, pulyka, marha-hús, joghurt és fűszerek megsemmisítését. Az eljárás folyamatban van, az ügyben milliós nagyságrendű bírság várható.

Ez is érdekelhet!

Hát, ezek a gyerekek nem azt kapták Karácsonyra, amire számítottak, ez tény - nézd a VIDEÓT!

(via NÉBIH)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Ez botrány.... undorító... :( Vajon mennyi ilyen üzem lehet még???

Kaddu-Laḍḍu

GYALÁZAT!!! Ehhez hasonlót egy volt albérleti (Szeged, diákévek) lakótársam mesélt: náluk otthon, Dunavecsén a velük szemben lév? házban él egy pasas, aki abból kaszál óriási pénzösszegeket, hogy téglaport ad el f?szerpaprikaként - Pestre. Arról viszont fogalmam sincs, hogy azóta a rend?rök elkapták-e a frakkját, bár ahogy a magyar rend?rséget ismerem, nem hiszem, hogy megtették...

Címlapról ajánljuk

További cikkek