Ekkor érdemes banánt enni a jobb emésztés és fogyás érdekében

A banán nemcsak édes íze miatt, hanem praktikussága és egészségügyi előnyei miatt is kedvelt gyümölcs. Magnéziumban és káliumban is gazdag alapanyag, emellett pedig rosttartalma is kiemelkedő. Ráadásul, ha ügyesen iktatjuk be elfogyasztását a napba, akkor segíti az emésztést, akár még a fogyásban is segíthet.

A banán talán az egyik első gyümölcs, amivel babakorunkban megismerkedünk, mert állaga miatt könnyen elmajszolható. Nem véletlen, hogy süteményekbe is gyakran belekerül, hiszen remekül felhúzza annak állagát és ízét is. Na, de mikor érdemes napközben banánt enni, hogy ezzel az emésztésünket is támogassuk, és akár a fogyást is elősegítsük, ha ez a célunk?

Banánevés
Ekkor érdemes banánt enni napközben a jobb emésztés és fogyás érdekében

A banán magas rosttartalmával és magnéziumtartalmával segíti az emésztést, utóbbi még a méregtelenítésben és a máj támogatásában is részt vesz. A banánban lévő kálium számos, alapvető élettani funkciót támogat, köztük az idegrendszer működését, és az izmok egészségét. Jelentős szerepe van a vérnyomás szabályozásában, de támogatja a csontok és a szív egészségét is.

Receptajánlónk:

Mikor érdemes napközben banánt enni?

Ha gyorsan felszívódó, egészséges nassolnivalóra van szükséged napközben, akkor a banán remek választás, kiemelten:

  • Reggelire, ugyanis segít kiegyensúlyozottan indítani a napot. Bátran kombinálhatod akár pirítóssal és magvajjal, de zabkása feltétjeként, joghurtba is jól illik.
  • Edzés előtt, mert gyorsan felszívódó szénhidrátként kellő energiát biztosít, amit 15-30 perccel az edzés megkezdése előtt érdemes időzíteni. Kellő energiával keményebben tudsz edzeni, így pedig több kalóriát is égetsz el.
  • Uzsonnaként, hiszen mikor fáradtan sokkal könnyebben nyúlunk az egészségtelen nassolnivalók után, de a banán egészséges alternatívaként segít visszanyerni a fókuszt.
  • Étkezés előtt 30 perccel fogyasztva teltségérzetet biztosít, így ha fogyókúrázunk, akkor biztosan kisebb adag étel fogy majd el főétkezés gyanánt.

Érdemes arra is figyelni, hogy milyen érettségű banánt veszünk magunkhoz, hiszen egy zöldebb egyednek magas a rezisztenskeményítő tartalma, amely nehezebben emészthető szénhidráttípus, viszont táplálja a bél jó baktériumait.

Forrásunk volt.


Még több az egészségről:

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...