Egy asztalnál Hannibal Lecterrel

Hannibal konyhaművészete még azokat is megihleti, akik egyébként irtóznak tőle. Ételei, terítése és nagy gonddal kiválogatott alapanyagai mind egy művészi alkotás részei.(X)

Valljuk be, még akkor is megkívánjuk a sorozatban szereplő ételeket, ha tudjuk, valójában miből is készülnek. Sokkal inkább művészeti alkotások, mintsem hétköznapi csemegék. Nagy gonddal, ízléssel és időráfordítással készíti el ezeket Hannibal Lecter, és szinte minden epizódban láthatunk tőle újabb és újabb csodákat. Talán ez az egyetlen mozzanata a sorozatnak, amikor némi érzelem vagy épp büszkeség mutatkozik meg a karakterén.

A harmonikusan megterített asztal klasszikus, letisztult étkészleteivel, az óriási csokor friss virággal és bíborvörös borosüvegeivel úgy vonz bennünket, mint méhet a virág. Olyan, akár egy csapda, amit nekünk állítottak fel. Talán nem véletlenül…

Az asztal mintha magát Hannibalt szimbolizálná – tiszta, intelligens, úrias, és annak ellenére, hogy egy beteg elme, mégis van benne valami vonzó. Látszik rajta a művészet szeretete. Minden alapanyag és kellék egy-egy apró, de tökéletes részlete a harmonikus kompozíciónak. Nem hivalkodó, nincsenek barokkos túlzások, a fókusz mindig az ételeken van, amelyek leginkább egy szoborcsoporthoz, vagy egy napjainkban oly divatos installációhoz hasonlítanak.

Hannibal nem csak úgy összedobja az ételt: ha kell, órákig decensen pepecsel a tökéletes eredmény eléréséig. Ha szükséges, az alapanyagokat egyenként faragja ki a neki tetsző formában és rendezgeti a tányéron addig, míg az embernek már nincs szíve megenni.

De menjünk csak közelebb!

Mintha egy festővásznat néznék, egy egységet, és csak mikor közelebb megyünk a képhez, látjuk csak valójában a művész rejtett és egyedi „ecsetvonásait.” Ekkor vesszük észre az itt-ott elrejtett kissé szürreális kellékeket, mint a dekoráció egyes elemeit: egy agancs, egy állati koponya, sül-tüske, madártollak, és számtalan olyan elem díszíti ételeit, amit mi valószínűleg nem tennénk az asztalra.

Ha megkívántad Hannibal Lecter konyhaművészetét, pillants rá Dr. Hannibal Lecter szakácsprofiljára. (X)

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...