Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?

Az aloe vera egy népszerű pozsgás növény, ami Afrikában, Madagaszkáron és az Arab-félszigeten őshonos, azaz forró és száraz éghajlaton növekszik, de megfelelő gondozás mellett nagyszerű szobanövény is lehet. Az aloe vera vastag, húsos levelekkel rendelkezik, amelyeket szükség szerint le lehet vágni, hogy hozzáférjünk a belsejében található gélhez, aminek számos jótékony hatása ismert. Megfelelő körülmények között a beltéri aloék akár 12 évig is élhetnek – de mit kell tennünk ahhoz, hogy a növényünk boldog és egészséges legyen?

Kezdők kedvence is az aloe vera

Az aloe veráról általánosságban azt mondják, hogy tökéletes növény a kezdők számára is, mivel viszonylag alacsony a karbantartási igénye. Azonban ettől függetlenül fontos, hogy megfelelő körülményeket biztosítsunk neki. Nézzük, melyek ezek!

Kattints a képre, és nézd végig a galériában tippjeinket!

Forrásunk volt.


Még több növény itt:

Címlapról ajánljuk

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.

Nosalty

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

Lakos Benedek

További cikkek