Az ok, ami miatt ne vásárolj albán pékségben

Sokan nagyon szeretik az albán pékségeket, a szakértők mégis azt javasolják, hogy inkább ne itt szerezzük be a pékárut.

A magyar sütőipari cégek számára nagyon kedvezőtlen, hogy az albán pékségek vásárlókat vesznek el a magyar sütőipari cégektől, fogalmazott a szakértő Spirit FM Több-Kevesebb című műsorában, amit a Sokszínű Vidék szemlézett. A témát Septe József, a Magyar Pékszövetség elnökével járta körbe, aki elmondta, hogy ezek a vállalkozások nem azonos minőségű működést produkálnak, mint a magyar pékségek.

Az ok, ami miatt ne vásárolj albán pékségben

Minimális tőkebefektetéssel, bérelt helyiségekben, bérelt eszközöket alkalmaznak, bérelt berendezéssel. A munkaügyi szabályok megkerülése, járulékfizetés kikerülése némely esetben jellemző ezekre a cégekre

– mondta az elnök.

A szakember azt is hozzátette, hogy ezek a pékségek általában nem figyelnek oda a megfelelő higiéniára, teljesen lazán kezelik az élelmiszeripari szabályokat, illetve a technológiai optimalizálás érdekében dolgoznak, vagyis kevés féle tésztából sokféle terméket készítenek, amely tészták a Magyar Élelmiszerkönyv szabályainak abszolút nem felelnek meg.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...