9 praktika karácsonyi frász ellen

Útmutatónak kiválogattunk neked pár praktikát a sok közül, melyekkel talán kivédheted az ünnepekkor előforduló konyhai malőrök egy részét!

Mutatunk pár praktikát, amivel megkönnyítheted az ünnepi készülődést! Legyen szó sütésről vagy főzésről, illetve az azt megelőző majd követő takarításról, hasznos tippekkel jól állunk az oldalon: 'Praktikák' rovatunkból szemezgettük ki nektek a legjobbakat!

A mézeskalácsnál annyi mindenre kell figyelni: elég puha legyen, ne égjen meg, ne legyen túl fűszeres, aztán ott a hogyan díszítsük és mivel nyomjuk rá a tojásfehérjét, ha nincsen habzsákunk kérdéskör is… ezek ellenére a mézeskalács nélkülözhetetlen kelléke a karácsonynak, amit bevallom én sokkal inkább az illata, mintsem az íze miatt készítek.

Jöhetnek még olyan (valójában igencsak idegtépő) apróságok, hogy nem jön fel a piskóta, a töltött káposzta nem sikerül úgy, ahogy terveztük, például nem tudjuk feltekerni a káposztaleveleket, a nagy ritkán készített kacsamellről pedig a családi vacsora előtt 5 perccel derül ki, hogy nem sült át eléggé. Persze a praktikák most is előnyt élveznek.

Az omlós tésztával is simán meggyűlhet a lelkes konyhai munkás baja, főleg, ha nem túl sűrűn süt ebből a meglehetősen kényes alapanyagból. Kéne valamilyen gyors díszítési elsősegély, de otthon nincsen semmilyen kreatív segédanyag? Lapozd fel a NoSalty praktikákat - én se vagyok túl ügyes e téren, de itt találsz pár olyan ötletet, amelyet egy alap felszereltséggel rendelkező konyhában is megvalósíthatsz!

Még több praktika

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Iránytű a szakmaválasztásban a XVII. Szakma Sztár Fesztivál idén áprilisban

Közel hatvan szakmában kétszáz diák méri össze tudását a XVII. Szakma Sztár Fesztiválon április 24-26. között Budapesten, a további programok között pedig kiemelt figyelmet kap az interaktivitás és a testközelből megtapasztalható élmények. A Szakma Sztár Fesztivál egyaránt segíti a fiatalokat és a szülőket megismertetni a szakmákkal, és eligazodni az általuk nyújtott több száz lehetőség között. A jelige: „Szakmát a kézbe!”

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek