9 praktika karácsonyi frász ellen

Útmutatónak kiválogattunk neked pár praktikát a sok közül, melyekkel talán kivédheted az ünnepekkor előforduló konyhai malőrök egy részét!

Mutatunk pár praktikát, amivel megkönnyítheted az ünnepi készülődést! Legyen szó sütésről vagy főzésről, illetve az azt megelőző majd követő takarításról, hasznos tippekkel jól állunk az oldalon: 'Praktikák' rovatunkból szemezgettük ki nektek a legjobbakat!

A mézeskalácsnál annyi mindenre kell figyelni: elég puha legyen, ne égjen meg, ne legyen túl fűszeres, aztán ott a hogyan díszítsük és mivel nyomjuk rá a tojásfehérjét, ha nincsen habzsákunk kérdéskör is… ezek ellenére a mézeskalács nélkülözhetetlen kelléke a karácsonynak, amit bevallom én sokkal inkább az illata, mintsem az íze miatt készítek.

Jöhetnek még olyan (valójában igencsak idegtépő) apróságok, hogy nem jön fel a piskóta, a töltött káposzta nem sikerül úgy, ahogy terveztük, például nem tudjuk feltekerni a káposztaleveleket, a nagy ritkán készített kacsamellről pedig a családi vacsora előtt 5 perccel derül ki, hogy nem sült át eléggé. Persze a praktikák most is előnyt élveznek.

Az omlós tésztával is simán meggyűlhet a lelkes konyhai munkás baja, főleg, ha nem túl sűrűn süt ebből a meglehetősen kényes alapanyagból. Kéne valamilyen gyors díszítési elsősegély, de otthon nincsen semmilyen kreatív segédanyag? Lapozd fel a NoSalty praktikákat - én se vagyok túl ügyes e téren, de itt találsz pár olyan ötletet, amelyet egy alap felszereltséggel rendelkező konyhában is megvalósíthatsz!

Még több praktika

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...