7 nap, 7 étel – Gyors fogások virslivel, a szilveszter jegyében

Kezdődnek az év utolsó hetei, nemsokára már 2024 kopogtat az ajtónkon. Mindezek tükrében főzzünk a héten gyorsan, praktikusan, felhasználva a szilveszter egyik főszereplőjét: a virslit.

Egész évben főzünk virslit, főzünk virslivel: gyorsan és sokszínűen bevethető alapanyag, ami megannyi háztartást kihúz a csávából, amikor a hétköznapokban hirtelen kell vacsorát, ebédet vagy uzsonnát az asztalra varázsolni. Mégis van egy időszak, amikor szinte mindenki figyelme a virsli felé fordul, és majdnem minden fogásban megjelenhet ilyenkor, legyen szó levesről, főételről vagy salátáról. Sőt, szilveszterkor (mert bizony erről az időszakról beszélünk) a virsli átváltozik hétköznapi hősből elegáns hozzávalóvá: készítsünk vele egy héten keresztül gyors ebédeket-vacsorákat, ünnepi hangulatban.

Nézd meg galériánkban a szilveszteri hét virslis fogásait:

KIVEZETŐ MONDAT HELYE

Címlapról ajánljuk

4 jel, hogy ideje lecserélni a vágódeszkád

Egy jó minőségű vágódeszka tényleg lehet befektetés: sok évig használhatjuk konyhánkban, természetesen megfelelő odafigyelés és ápolás mellett. Azonban még így is eljöhet az a pont, amikor be kell látnunk, hogy eljött a csere ideje – az erre utaló jelek alant következnek.

Lakos Benedek

További cikkek

Így nem romlik meg a hűtőben a nyitott üveg lekvár

Egy üveg lekvár nagy kincs, a gyümölcsös finomságokkal telepakolt kamra pedig maga a kincstár: azonban, ha innen előveszünk egy üveget, majd felbontva a hűtőbe tesszük, megtörjük a szavatosság varázsát, és nagyon oda kell figyelnünk a lekvár tárolására. A Napi Tipp ebben nyújt most segítséget.