5 vacsora, amit ezúttal sem hagyhatsz ki

Ismét eltelt egy hét! Túléltük a rövid hétvégét, az ünnepek még elérhetetlennek tűnnek, egyelőre vissza a hétköznapokba! S hogy ne legyenek annyira egyhangúak: főzz velünk esténként!

A hétvége most rövidebbre sikerült, így valószínűleg nem is főztetek annyit, mint egyébként. Akárhogyan is, éttermezni nem lehet mindennap, a kifőzdék pedig sokszor vállalhatatlan kínálatot próbálnak ránk sózni. Heti vacsoramenünk ismét félórás, nagyon finom fogásokkal tarkított ételsort tartalmaz!

Hétfő

Ide süss! Ez a recept tutira elcsodálkoztat majd, hiszen a karfiol leveleit is felhasználta szakácsunk, aki szerint, meglepő módon, nagyon finomak is a zöld levélkék! Ha eddig unalmasnak találtad a karfiolt, itt az idő megbarátkozni vele (a kételkedők is bizalmat fognak szavazni neki)!

Kedd

Az egészségre hivatkozva sokan tolják félre a hagyományos hamburgerhúsokat, nekik most itt egy tökéletes opció! Pulykából is elkészíthető húspogácsa, aztán a fantáziádra bízzuk, hogy önmagában, zöldségekkel vagy klasszikusan, (házi sütésű) hamburgerzsemlével kínálod!

Szerda

Főzhetjük al dente vagy vajpuhára – ízlés dolga, egy biztos, az érett, pirosló paradicsommal és friss bazsalikommal készített spagettinek nem nagyon akad párja, s ha mindezt tetézzük friss parmezánnal, az olaszos hangulat garantált. Aki bírja, ne spóroljon a csípőssel, jöhet a chili!

Csütörtök

Még mindig kapunk cukkinit, így egy utolsó krémlevest még mi is készítünk belőle a héten. Tárkonyosan még nem próbáltuk, de mivel a cukkini majdnem „ízetlen” növény, így simán el tudjuk képzelni, hogy tejszínnel összeforralva szuper ízelegy születik a dologból. Te kipróbálnád?

Péntek

Nagy manőverekre ezen a pénteken sem vagyunk hajlandóak már este a konyhában, ám legyen egy jó kis tejberizs, de az energiánkból még futja annyira, hogy gyümölccsel megbolondítsuk, a kókusztej pedig szintén sokat dob a finomságon!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?